Iulian Bulai are o replică pentru Klaus Iohannis în plin scandal politic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Facebook @Iulian Bulai
Foto Facebook @Iulian Bulai
Președintele Klaus Iohannis s-a discreditat iremediabil, pentru că nu și-a exercitat mandatul de mediator în criza politică din prezent, în opinia lui Iulian Bulai.

Iulian Bulai spune că premierul Florin Cîțu trebuie să-și dea demisia: „Premierul Florin Cîțu nu mai are parte de o susținere majoritară în cadrul coaliției de guvernare. Florin Cîțu trebuie să plece. Ăsta este primul pas. Al doilea pas, dacă Florin Cîțu nu vrea să plece, este ce am făcut, adică atât că am depus moțiune de cenzură, cât și demisiile miniștrilor USR PLUS din Guvernul Cîțu și așteptăm mai departe un răspuns și o acțiune fermă din partea premierului.”

Vicepreședintele USR PLUS precizează că partidul său nu ar susține un Guvern minoritar PNL: „Noi nu am susține un Guvern minoritar PNL. Noi suntem parte a unei majorități parlamentare constituite pentru a face reforme și pentru a construi autostrăzi și pentru a implementa programul nostru de guvernare. În momentul de față, nu există această discuție pe masă și nu există sub nici o formă această opțiune de a susține un Guvern minoritar PNL".

„Fiecare partid se legitimează prin prezența lui în Parlament. Dacă a fost votat de români, așa cum este el, bun sau rău, așa cum este AUR de extremă dreaptă, el rămâne așa. Și noi rămânem un partid liberal, orientat spre valori europene, deschis, reformist, cu oameni competenți și care dorește o reformă radicală, sub toate aspectele. Asta arată doar că atunci când am avea un interes comun, am putea să colaborăm, dincolo de ce ne dezbină”, a mai spus, la RFI, Bulai.

Klaus Iohannis a declarat că USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, prin moțiunea de cenzură depusă alături de AUR. Iulian Bulai îi dă replica președintelui: „USR PLUS consideră că președintele României s-a discreditat iremediabil în fața acestui joc de participare politică, excluzând un mandat categoric pe care-l are președintele țării, cel de mediator între forțele instituționale și politice. De aceea, nu pot să comentez altfel cele declarate".​

Cîțu explică de ce a trimis demisiile la Cotroceni

Premierul Florin Cîțu a spus, miercuri, că a trimis la Palatul Cotroceni demisiile miniștrilor USR PLUS pentru că „am vrut să-i scot eu din ridicol pe colegii de la USR, să nu aibă moțiune depusă împotriva propriilor oameni”.

„Am trimis acele decizii astăzi (joi- n.r.) la președinte pentru că am vrut să-i scot eu din ridicol pe colegii de la USR, să nu aibă moțiune depusă împotriva propriilor oameni. Nu se poate ca un palamentar să depună moțiune împotriva sa. Dragnea a făcut acest lucru, i-am scos eu din ridicol, am acceptat demisiile și astăzi vor să depună o moțiune, care este împotriva propriului guvern, dar cel puțin ei nu mai sunt în Guvern”, a declarat Florin Cîțu.

Acesta susține că PNL nu poate fi șantajat: „Când te aliezi cu inamicul, dușmanul, adversarul PNL numărul 1, PSD, și vrei să dai jos un guvern PNL, lucrurile se complică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel