Iulia Timoşenko spune că Putin nu este nebun. "Absolut raţional, rece, crud, întunecat”. Care este scopul liderului de la Kremlin
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 09 iun 2022, 09:04
WhatsApp
Iulia Timoşenko spune că Putin nu este nebun. „Absolut raţional, rece, crud, întunecat”. Care este scopul liderului de la Kremlin / Foto: Kremlin.ru
Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, spune că Vladimir Putin nu este nebun.

Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko l-a descris pe Vladimir Putin ca fiind „absolut raţional, rece, crud, întunecat”. În plus, aa susţine că Putin este hotărât să intre în istoria Rusiei alături de Stalin şi Petru cel Mare, dar că există o şansă istorică pentru a-l opri.

Timoşenko spune că Putin nu este nebunÎntr-un interviu exclusiv pentru The Guardian, Timoşenko a respins sugestia că preşedintele rus ar fi „nebun”. „El acţionează după propria sa logică întunecată”, a spus ea. „El este condus de această idee de misiune istorică - să creeze un imperiu. Acesta este ţelul lui. Vine dintr-o dorinţă şi o credinţă interioară profundă”.

Timoşenko, un lider al revoluţiei portocalii din 2004, de două ori prim-ministru, a avut mai multe întâlniri cu Putin. Au purtat negocieri în 2009, după ce Putin, pe atunci prim-ministru, a întrerupt alimentarea cu gaze către Ucraina. Timoşenko a candidat pentru preşedinţia Ucrainei în 2010, 2014 şi 2019, dar fără succes.

Putin a fost „întotdeauna precaut, fiind antrenat de şcoala KGB”, a spus ea, adăugând că pentru liderul de la Kremlin nu a existat şi nu există naţiunea ucraineană.

Scopul lui Vladimir Putin„Ambiţiile sale au depăşit ocuparea teritoriului ucrainean şi răsturnarea guvernului său pro-occidental, pro-NATO”, a sugerat Timoşenko. „Scopul său geopolitic a fost să preia Belarus, Georgia şi Moldova şi să controleze Europa Centrală şi de Est , inclusiv statele baltice, aşa cum a făcut Moscova în era sovietică”, a spus ea.

„Guvernul rus m-a considerat întotdeauna drept un duşman", a spus Timoşenko. Ea a subliniat sprijinul ei pentru aderarea Ucrainei la UE şi NATO. La alegerile prezidenţiale din 2010, ea s-a opus politicilor corupte şi autoritariste ale lui Viktor Ianukovici, preşedintele ucrainean care a fost susţinut de Moscova. Ea a dat vina pentru înfrângerea ei din alegeri pe preşedintele în exerciţiu la acea vreme, Viktor Iuşcenko, un fost aliat al revoluţiei portocalii.

„Putin şi Ianukovici m-au închis”În anul următor, Ianukovici a închis-o pe Timoşenko din motive politice.

„Putin şi Ianukovici m-au închis. Ianukovici a fost întotdeauna marioneta lui Putin”, a spus ea.

A ieşit din închisoare în 2014, când Ianukovici a fugit la Moscova după protestele anticorupţie de la Kiev pe durata Euromaidanului.

Politicianul a concluzionat: „Este o mare bătălie pentru teritoriul ucrainean şi libertatea noastră. Este o şansă istorică pentru lumea liberă de a opri acest rău”.

G Ad:

Putin, demascat la televiziunea de stat rusă. Gafa jurnaliștilor care îl va înfuria pe liderul de la Kremlin. Ce au spus despre războiul din Ucraina

Jurnaliștii televiziunii de stat a Kremlinului au recunoscut că ucrainenii vorbitori de limbă rusă luptă împotriva agresiunii Moscovei, în ciuda faptului că președintele rus Vladimir Putin și alți oficiali de rang înalt susțin că invadează Ucraina pentru a elibera acel segment al populației de naziști, scrie Newsweek.

Jurnalistul Andrei Sidorchik a spus la postul de televiziune Rusia-1 că „coloana vertebrală principală a luptătorilor ucraineni” din regiunea Donbas „este formată din vorbitori de rusă și locuitori ai regiunilor rusofone ale Ucrainei”. El și-a exprimat surprinderea, spunând că „acesta este un paradox foarte interesant”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro