Iubitorii de literatură pot citi două cărți captivante la Editura ALL
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Iubitorii de literatură pot citi două cărți captivante, scrise Antonia Forcellino, publicate de editura ALL.

RAFAEL

O viaţă care trece dincolo de orice conflict, calmează orice tensiune culturală, socială şi erotică. O artă care ajunge la o graniţă naturală, lipsită în chip fericit de prejudecăţi. Avid de plăcere şi cunoaştere în aceeaşi măsură, Rafael Sanzio ajunge în Roma la douăzeci şi cinci de ani, o vrăjeşte şi o seduce, în câteva luni devenind cea mai strălucitoare stea de pe firmamentul intelectual. Moartea lui, la numai treizeci şi şapte de ani, lasă oraşul pradă deznădejdii ce urmează dispariţiei acestui admirat şi iubit prinţ al artelor.

Într-o biografie captivantă ca o poveste, Antonio Forcellino parcurge fulgerătoarea traiectorie a lui Rafael recitind documentele şi mărturiile şi interpretând operele de artă cu ochiul expertului în restaurări. În aceste pagini extraordinare, eliberate în sfârşit de prejudecăţi, Rafael este prezentat fără vălurile care i-au făurit mitul, redevenind bărbat şi artist.

MICHELANGELO

Michelangelo povestește viața unui artist care a plătit un preț foarte mare pentru creativitatea care l-a făcut mai faimos decât un rege.

Această carte reprezintă o ocazie preţioasă de a-l cunoaşte pe Michelangelo fără crusta aşezată peste istoria lui de-a lungul timpului: un om obsedat de artă, sălbatic uneori, fragil fără îndoială, în orice caz unic. Forcellino cunoaşte orice milimetru din marmura cu care a luptat artistul şi ne poartă înapoi pe schele, ne face să auzim din nou loviturile dălţii.

Armando Torno, Corriere della Sera

Puţini sunt biografii italieni capabili să nareze cu pasiune de romancier şi precizie de cercetător, aşa cum o face Forcellino. Michelangelo povesteşte viaţa unui artist care a plătit un preţ foarte mare pentru creativitatea care l-a făcut mai faimos decât un rege.

Brunella Schisa, il Venerdì di Reppublica

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel