De multe ori invidiem popoarele asiatice pentru tenul curat şi luminos şi pielea lipsită de riduri. Femeile care, se ştie, consumă orez şi peşte în fiecare zi, par că nu ştiu să îmbătrânească. Secretul stă, printre altele, şi în sushi. Preparatele de tip sushi conţin cantităţi scăzute de colesterol iar orezul, peştele şi legumele folosite aau foarte puţine calorii. Algele marine comestibile, cunoscute de iubitorii de sushi sub numele de "nori", folosite la împachetarea rulourilor de orez, conţin iod, magneziu, calciu şi fier. Vitamine şi fibre, calorii puţine şi gust desăvârşit! Ce-ţi poţi dori mai mult?
Omega 3 şi Omega 6
Sushi este mâncat, de obicei, alături de felii de ghimbir murat, care este un antiseptic natural. Sosul de soia şi pasta verde foarte picantă numită "wasabi" au şi ele proprietăţi antioxidante şi sunt bogate în proteine şi fier. Preparatele cu peşte crud sunt benefice, în principal, datorită conţinutului mare de acizi graşi Omega 3, compuşi despre care o serie de studii recente au arătat că sunt un factor pozitiv în ceea ce priveşte prevenţia bolilor cardiovasculare. Acești acizi grași esențiali sunt prezenți în multe alimente care ajută la echilibrarea organismului, contribuind la dezvoltarea țesuturilor și a celulelor. Și colaborează, de asemenea, la funcționarea creierului.
Nu îngraşă şi ajută digestia
Sushi are multe proteine și foarte puține calorii și grăsimi. Ajută la creșterea masei musculare fără a adăuga grăsimi și este potrivit pentru multe diete. În plus, este o mâncare sățioasă. Şi asta pentru că include orez. Este ideal pentru digestii ușoare. Peștele folosit în sushi este pește proaspăt, care nu necesită gătit sau gătit. Din acest motiv, digestia sa este foarte ușoară și simplă.
În Japonia secolului al X-lea, orezul fermentat era folosit pentru păstrarea peştelui, carnea fiind consumată, în timp ce orezul era aruncat. În timp, odată cu introducerea oţetului, timpul de fermentare a scăzut, iar gustul acru al oţetului a permis şi utilizarea orezului folosit în procesul de fermentaţie ca aliment. De-a lungul secolelor, tehnica culinară a fost rafinată, termenul sushi ajungând în secolul al XIX-lea să desemneze un fel de mâncare asemănător cu cel cunoscut astăzi şi dezvoltat în regiunea capitalei nipone, Tokyo.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"