Îți țiuie urechile? Nu prevestește nimic: iată care este motivul
Autor: Cătălina Burghelea | Publicat pe: 08 mai, 08:34
WhatsApp
Multe persoane se confruntă cu un zgomot ciudat în urechi, asemănător unui țiuit. Deși unele credințe populare spun că este un semn prevestitor, în realitate, zgomotul din urechi are o cauză medicală.

Zgomotul pe care unele persoane spun că îl aud uneori este cauzat de afecțiunea numotă tinitus, însă doar medicul poate pune acest diagnostic. 

Adesea persoanele descriu afecțunea în care oamenii aud un zgomot în cap care nu provine dintr-o sursă externă. Oamenii o descriu adesea ca un ciripit, un clic, un sunet sau un bâzâit. Pentru unii oameni, sunetul este constant; pentru alții, vine și pleacă. Este obișnuit ca tinitusul să apară după expunerea la un zgomot puternic. În alte cazuri, nu este clar ce a declanșat tinitusul, dar apare mai frecvent la persoanele cu vârsta peste 55 de ani și la cei cu pierderea auzului.

Tinitusul poate fi un efect secundar al anumitor medicamente și, uneori, formarea unui dop de cerumen este vinovatul. Poate fi de scurtă durată, cum ar fi după participarea la un concert zgomotos. Dar mulți oameni au tinitus persistent, cel mai adesea atunci când au și pierderea auzului.

Citește continuarea pe DCMEDICAL. 

G Ad:

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro