În cadrul emisiunii „Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1, Anca Hâncu, doctor în nutriție, a demontat cele mai frecvente mituri despre carbohidrați. „Carbohidrații ne aduc energie, dar contează foarte mult calitatea acestora. Nu i-aș eticheta. Nu aș spune carbohidrați buni sau răi, dar, având roluri diferite pentru noi, îi folosim diferit. (...) Îi găsim în cereale integrale. Fulgi de orz, ovăz, hrișcă, dimineața, de exemplu, cu un pahar de iaurt. Paste integrale. Pâine neagră”, a spus Anca Hâncu. „Tot carbohidrați sunt legumele, vegetalele, fructele. Ne aduc fibre, vitamine, minerale. Toate ne vor aduce beneficii pentru microbiomul intestinal. Acolo sunt niște bacterii bune care se hrănesc cu fibrele provenite din ardei, castraveți, măr, portocale, banane. Învățăm să ne hrănim, nu numai să ne alimentăm”, a spus Anca Hâncu.
„Carbohidrații trebuie să reprezinte într-o alimentație corectă între 45 și 55 la sută din alimentația noastră”, a explicat medicul nutriționist Anca Hâncu.
„Roșia în exces, fructele în exces aduc după prea multă fructoză, prea multe pectine, prea multă glucoză și ajungem să acumulăm mult prea multe kilograme. Moderația este succesul bătăliilor”, a mai spus Anca Hâncu.
Minunea din usturoi. Anca Hâncu: Vă spun secretul meu pentru mujdei
Medicul nutriționist Anca Hâncu a spus care este secretul ei pentru mujdei astfel încât să fie sănătos.
„La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestesc câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii”, a zis medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.
„Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Prinţul Harry se întoarce în Anglia
- Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Zodia care primeşte "un strop suplimentar de carismă"
- Situaţia în care mulţi şoferi se încurcă. Cine are prioritate la intrarea pe banda din mijloc pe o şosea cu trei benzi pe sens
- Primăria Deva cere daune materiale și morale pentru zilele în care telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii nu a mers
- Un bărbat din Giurgiu este proprietarul motocicletei Regelui Mihai I şi a unei maşini ca cea folosită de comisarul Moldovan
- Chirieac: „Adevărata miză în cazul candidaturii lui Burduja”. Analistul „traduce” și gestul subtil făcut astăzi de Firea în legătură cu Marcel Ciolacu
- Ministra Muncii: România s-a angajat că va renunţa la posibilităţile de pensionare anticipată
- Capcanele pentru turiștii care vizitează Londra. Româncă stabilită în capitala Angliei: Te trezeşti că ai dat 20 de lire. Gata, ai sărit din buget!
- Liliecii, mamiferele care ajută agricultura din România. În SUA, au eradicat malaria
- Loto 6/49 de Florii. Rezultatele tragerilor de duminică, 28 aprilie, 2024