Data publicării:

Italienii rasiști fac scandal împotriva sarmalelor la cantina școlilor din țara lor

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
agerpres_4100956
agerpres_4100956

Mâncarea românească a împărțit Italia în două, fiind considerată mai degrabă un “caz politic”. O parte din opinia publică susține decizia de a propune școlarilor mâncăruri tipice ale bucătăriei românești, în timp ce o parte din părinți nu sunt de acord cu această hotărâre, fiind susținuți de Lega Nord.

Lega Nord vrea ca tradițiile locale să fie respectate. "Suntem favorabili integrării – explică Daniele Moschioni, secretarul provincial – însă cea mai bună integrare este aceea de adaptare la teritoriul în care se locuieşte. Dacă un român vine în Italia trebuie să se adapteze culturii noastre, aşa cum facem noi când ne ducem în străinătate. Suntem alături de familiile care nu sunt de acord. Consider că trebuie păstrate cultura şi tradiţiile noastre".

Pe de altă parte, Antonio Casola de la grupul "Le Fontane"  a replicat imediat: "Nu ne vindem tradiţiile, dorim doar să primim ceea ce oferă pozitiv alte culturi alimentare. Centru-stânga din Cervignano apără tradiţiile noastre, chiar şi enogastronomice, însă trebuie să ne deschidem lumii. În ceea ce îl priveşte pe Rossetti, ironia sa este nepotrivită. Bucătăria italiană este deja apreciată în străinătate, sunt unii care ştiu să o promoveze mai bine decât mine", notează Gazeta Românească.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel