Italia, speriată că Mafia s-a infiltrat în campania de vaccinare. Demisii și anchete în lanț
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 13 apr, 09:08
foto: Pixabay
Italia se teme că Mafia s-a infiltrat în campania de vaccinare din țară. 

Italia a fost una dintre cele mai afectate țări din cauza COVID-19, iar acum se luptă pentru o campanie de vaccinare cât mai eficientă. Cu toate acestea, întreaga campanie este îngreunată, iar comisia antimafia din Parlament anchetează dacă nu cumva organizațiile criminale redirecționează vaccinurile către apropiații lor lor în detrimentul persoanelor în vârstă și vulnerabile, în special în sudul țării, unde exercită adesea controlul asupra autorităților sanitare, potrivit Politico.

Italia, speriată că Mafia s-a infiltrat în campania de vaccinare

 

În timp ce țările vecine Italiei au început să aibă o rată a mortalității tot mai scăzută, Italia se confruntă cu un număr al deceselor din cauza COVID-19 tot mai mare, iar premierul Mario Draghi dă vina pe tinerii care au sărit peste rând pentru a se vaccina.

Institutul pentru Studii Politice Internaționale (ISPI) estimează că 8.000 de vieți ar fi putut fi salvate în Italia anul acesta dacă vaccinurile ar fi fost administrate în mai mare măsură celor vârstnici.

Există îngrijorări din ce în ce mai mari că Mafia își folosește puterea pentru a vaccina anumite persoane înainte să le vină rândul. Numărul angajaților din domeniul sănătății, parte a primei etape de vaccinare, a crescut în mod suspect, în special în regiuni precum Puglia. Administratori, consultanți în comunicații și chiar constructori care lucrează pe în zona unor spitale au fost adăugați pe lista prioritară și vaccinați. 

Demisii și anchete în lanț

 

Cel puțin 1.000 de persoane care s-a fi vaccinat peste rând sunt cercetate de poliție și procurori în Italia. 150 dintre acestea sunt doar în Palermo.

Primarul orașului Corleone din Sicilia și-a dat demisia după ce a fost acuzat că a abuzat de poziția sa pentru a se vaccina și pentru a-și vaccina consilierii.

Acest lucru a determinat comisia parlamentară antimafia să solicite numele celor vaccinați. Mario Giarrusso, membru al comisiei și militant împotriva mafiei, a spus că a solicitat liste de nume din mai multe regiuni din sud unde cifrele erau suspecte.

"Sunt vaccinați oameni aflați în afara oricărei categorii prioritare specificate de guvern, în special în unele regiuni în care există o densitate mare a mafiei. Bănuim că mafia gestionează vaccinările", a spus el.

La sfârșitul lunii ianuarie, 7din 10 vaccinuri au ajuns la persoane cu vârste sub 60 de ani. Și, până la 31 martie, Italia era cu mult în urmă în ceea ce privește obiectivul vaccinării a 80% din cei peste 80 de ani cu cel puțin o singură doză, stabilit de UE.

Chiar și acum, sunt mai mulți italieni sub 60 de ani vaccinați decât cei peste 80 de ani, conform datelor oficiale, potrivit digi24.ro

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro