Italia reduce carantina pentru persoanele nevaccinate
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Italia reduce carantina la cinci zile pentru persoanele nevaccinate care au avut contact direct cu persoane confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2.

Perioada de carantină pentru persoanele nevaccinate sau pentru cele care au făcut vaccinarea primară de mai mult de 120 de zile care au intrat în contact direct cu o persoană confirmată pozitiv a fost redusă de la 10 la 5 zile, conform unei informări emise de Ministerul Sănătății italian, citată de ANSA.

Potrivit măsurii, care se aplică persoanelor fără simptome, ieșirea din carantină se face cu un test negativ. Masca trebuie purtată și în următoarele cinci zile.

Carantina de 5 zile în cazul contactelor directe cu persoane infectate, se precizează în informare, se aplică „persoanelor asimptomatice care nu au fost vaccinate sau care nu au finalizat ciclul de vaccinare primară (adică au primit doar o doză de vaccin din cele două necesare) sau care au finalizat ciclul de vaccinare primară cu mai puțin de 14 zile în urmă" și „persoanelor asimptomatice care au finalizat ciclul de vaccinare primară sau care s-au vindecat de mai mult de 120 de zile, fără să fi primit doza de rapel”, notează Mediafax. Prevederile diferă pentru cei care au acoperire vaccinală completă și care au primit și doza de booster sau care s-au vindecat în ultimele 120 de zile. În aceste cazuri, se prevăd doar cinci zile de auto-monitorizare. Cât timp nu apar simptome, nu este nevoie de un test negativ.

Citește și: România a depășit 8.000.000 de persoane vaccinate cu schemă completă

România a depășit 8.000.000 de persoane vaccinate cu schemă completă. 

Peste 13.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Doar 2.270 de români se află la prima doză, 2.270 la doza a doua, iar 8.010 la cea de-a treia.

În total, 8.084.814 de persoane au fost vaccinate de la începutul campaniei cu o doză, iar 8.002.074 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 2.436.284 de persoane au făcut și doza a treia.

 

Citește și: Bilanț COVID-19, 5 februarie 2022

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate aproape 30.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 108 pacienți au murit.  

Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.385.713 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.985.922 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 28.921 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1554 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel