Italia prelungește lockdown-ul până după Paște
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Italia prelungeşte restricţiile naţionale cu încă o lună, din cauza răspândirii noilor tulpini de coronavirus.

Actualul lockdown ar fi trebuit să ia sfârşit pe 5 martie, însă guvernul de la Roma a decis să îl prelungească până pe 6 aprilie. În aceeaşi perioadă, pe 4 aprilie, are loc şi Paştele Catolic.

Aceasta a fost prima ordonanţă de urgenţă dată de noul guvern italian, condus de Mario Draghi. Decizia a fost luată în ciuda presiunilor tot mai mari asupra autorităţilor pentru redeschiderea restaurantelor, a cinematografelor şi a sălilor de fitness.

„Busola, pentru mine, este întotdeauna principiul protecției și protejării drepturilor fundamentale la sănătate, așa cum este scris în Constituția noastră, în articolul 32”, a declarat ministrul Sănătății, Roberto Speranza. 

„În lupta împotriva acestui virus, care ne-a lovit atât de tare, nu trebuie să ezităm: limitarea răspândirii virusului până când, cu ajutorul campaniei de vaccinare, oprim definitiv COVID-ul și toate variantele sale, este condiția indispensabilă pentru ca țara să revină la un mod stabil și durabil", a subliniat Speranza, potrivit adnkronos.com, preluat de Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel