Italia ar urma să elimine carantina pentru cetățenii UE vaccinați sau testați, după 15 mai
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Italia vrea să elimine carantina pentru cetăţenii UE vaccinaţi sau testaţi, după 15 mai.

Guvernul Mario Draghi intenţionează să elimine obligativitatea carantinei la intrarea în Italia în scop turistic după 15 mai, în cazul cetăţenilor din Uniunea Europeană vaccinaţi, vindecaţi de COVID-19 sau cu rezultate negative la teste, conform cotidianului Corriere della Sera, transmite Mediafax.

În prezent, cetăţenii din statele Uniunii Europene care merg în Italia au obligaţia de a intra în carantină cinci zile. Ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, nu intenţionează să prelungească măsura după data de 15 mai.

"Permis verde național"


Premierul Mario Draghi a anunţat că Italia va introduce la 15 mai un "permis verde naţional", care va permite circulaţia pe teritoriul italian, inclusiv a străinilor care vin din alte state membre ale Uniunii Europene în scop turistic.


"Lumea vrea să călătorească în Italia. Munţii noştri, plajele, oraşele şi zonele rurale se redeschid, iar acest proces se va accelera în următoarele săptămâni şi luni", a afirmat Mario Draghi.

Conform planurilor, începând cu 15 mai, persoanele care sosesc în Italia în scop turistic venind din spaţiul Uniunii Europene nu vor mai sta în carantină dacă fac dovada vaccinării, vindecării de COVID-19 sau prezentării unui rezultat negativ la un test efectuat în ultimele 48 de ore.

Reamintim că Grecia a fost prima țară care a anunțat ridicarea carantinei pentru rezidenţii din UE care s-au vaccinat împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut în data de 19 aprilie. Carantina va fi ridicată pentru zborurile "ale căror pasageri au primit cele două doze de vaccin" sau care "sunt negativi la virus şi au un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore", se arata în comunicatul aviaţiei civile din Grecia (YPA), publicat atunci.

VEZI ȘI: Grecia anunţă ridicarea carantinei pentru rezidenţii din UE şi din alte cinci ţări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel