Italia anunță deschiderea sezonului turistic de la mijlocul lunii mai
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Italia ar urma să deschidă sezonul turistic de la mijlocul lunii mai.

Sectorul italian al turismului ar urma să se redeschidă la mijlocul lunii mai, iar autorităţile s-au angajat să adopte diverse măsuri pentru a-i proteja pe vizitatori de infecţia cu coronavirus, transmite Agerpres, citând Bloomberg.

Ministrul Turismului, Massimo Garavaglia, a anunţat că Italia, una din cele mai vizitate ţări din lume, va introduce mai devreme decât restul UE aşa numitele "paşapoarte de vaccinare", pentru sprijinirea călătoriilor.

"Condiţiile sunt adecvate pentru a începe sezonul de vară în 15 mai.", a declarat Garavaglia.

Condiții de călătorie



Premierul Mario Draghi este sub presiune pentru a salva sectorul turismului, care în Italia angajează 4,2 milioane de persoane şi generează 13% din PIB-ul celei de-a treia economii a Europei.

Guvernul de la Roma speră să introducă versiunea sa a paşapoartelor verzi digitale printr-un decret în această săptămână, a anunţat ministrul Turismului. Acesta a adăugat că ar urma să fie introdus un serviciu feroviar "Covid-free" către 90 de destinaţii, fiind obligatorie testarea pasagerilor înainte de îmbarcare.

De asemenea, se iau în calcul puncte de control la principalele obiective turistice, a explicat Garavaglia. Acesta a anunţat că Guvernul de la Roma intenţionează să aloce peste 1,7 miliarde de euro în măsuri de sprijinire a companiilor şi persoanelor care şi-au pierdut veniturile din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), inclusiv pentru hoteluri şi restaurante.

Italia a avut anul trecut doar 25,5 milioane de vizitatori străini, un declin de peste 60% faţă de cei 65 de milioane de turişti străini din 2019. Veniturile pierdute în 2020 de Italia din cauza restricţiilor impuse turismului se ridică la 120,6 miliarde de euro, a estimat recent Consiliul Mondial al Turismului şi Călătoriilor (WTTC).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel