Italia: Doi migranţi morţi şi circa 20 de dispăruţi într-un naufragiu în apropiere de insula Lampedusa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Doi migranţi au murit, 22 au fost salvaţi, iar alţi circa 20 sunt căutaţi după ce o barjă a naufragiat la şase mile de insula Lampedusa, a informat luni Garda de Coastă italiană, citată de agenţia EFE.

Potrivit sursei citate, la ora 00.15 a fost observată o mică barcă de lemn cu aproximativ 50 de migranţi la bord, dar, în operaţiunile de apropiere şi din cauza vremii rele de pe mare, ambarcaţiunea s-a răsturnat. Şalupele autorităţilor italiene au salvat 22 de migranţi şi au recuperat două cadavre, în timp ce operaţiunile de căutare a dispăruţilor continuă cu mijloace aeriene.

Pe de altă parte, nava organizaţiei nonguvernamentale spaniole Open Arms, unica aflată în Mediterana Centrală, a localizat duminică seară o barjă de lemn cu 40 de migranţi şi, după distribuirea de veste de salvare, apă şi hrană, aşteaptă indicaţiile autorităţilor. Aceeaşi organizaţie a confirmat pentru EFE că, între cei 40 de migranţi, se află şi patru copii, unul având doar câteva luni.

Pe 2 octombrie, Open Arms a ridicat ancora din portul Napoli (sudul Italiei) pentru a pleca în misiunea sa cu numărul 67, după ce, între 22 august şi 21 septembrie, a fost reţinută în portul Lampedusa pentru a rezolva nereguli tehnice şi operaţionale descoperite la o inspecţie a Ministerului Transporturilor din Italia, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel