Istvan-Lorant Antal (UDMR) dă peste nas Comisiei Europene: Haideţi să definim un pic ce este o directivă
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Istvan Lorant Antal dă peste nas Comisiei Europene: Haideţi să definim un pic ce este o directivă
Istvan Lorant Antal dă peste nas Comisiei Europene: Haideţi să definim un pic ce este o directivă
Istvan-Lorant Antal, președintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senatul României, a subliniat ce înseamnă o directivă europeană şi cum poate fi transpusă aceasta în legislaţia europeană în cadrul dezbaterii ONLINE: Energy Forum: Liberalizarea pieței de energie și gaze: Consumatorul final, între agenda publică și planurile companiilor.

„Recent, Comisia Europeană a trimis României o scrisoare prin care cere armonizarea legislaţiei în materie de energie cu directivele europene. Ce se întâmplă la Parlament în direcţia asta”, a întrebat Elena Cristian, moderatorul dezbaterii.

”Noi acum lucrăm şi încercăm să refacem relaţia între Guvern şi Parlament. Ar trebui să fie o normalitate să existe o comunicare sănătoasă între aceste două instituţii şi cred că acum suntem pe drumul cel bun. (...) Privind directivele, haideţi să definim un pic ce este o directivă. Directiva este un act legislativ care stabileşte un obiectiv pentru statele membre ale Uniunii Europene, dar în acelaşi timp, dau şi libertatea statului membru al UE să aleagă modalităţile prin care doreşte să ajungă la acele obiective definite prin directivă”, a răspuns Istvan-Lorant Antal.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel