Istvan Kovacs - Abia aştept să se introducă VAR şi în Liga I, pentru că noi suntem mereu criticaţi
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Arbitrul Istvan Kovacs, prezent, marţi seara, la Gala Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN), a declarat că de abia aşteaptă să se introducă sistemul VAR în Liga I, pentru că arbitrii sunt mereu criticaţi după meciuri. 

"Tehnologia şi fotbalul progresează foarte mult. Jucătorii sunt foarte rapizi, situaţiile din timpul jocului au loc într-o fracţiune de secundă, iar ochiul uman nu poate percepe dacă nu este într-o poziţie bună. Deci arbitrul nu poate să judece întotdeauna clar ceea ce s-a întâmplat. Spectatorii din tribune au reluarea fazei după 30 de secunde pe telefonul mobil. Iar singurii care nu pot vedea pentru a-şi corecta greşeala suntem noi, arbitrii. Abia aştept să se introducă VAR şi în Liga I. Pentru că şi noi suntem oameni şi suntem mereu criticaţi. Lumea nu ştie că şi noi suferim pentru că ştim că o echipă a fost dezavantajată de o greşeală de-a noastră. Şi noi 2-3 zile nu dormim după asemenea lucruri şi 1 lună suntem opriţi de la delegări, deci nu muncim. Aşa că ne dorim VAR, pentru a nu se mai discuta despre arbitri. Să se discute despre jucători şi despre fotbal. Noi nu suntem atât de importanţi", a spus el.

Desemnat cel mai bun arbitru român al sezonului 2018-2019, Kovacs îşi doreşte să oficieze la un turneu final. "M-a surprins plăcut acest premiu, mai ales că m-au votat jucători din toată ţara. Sunt bucuros, înseamnă că munca mea e apreciată. Am început să am mai multe meciuri în primăvara europeană, ceea ce e foarte important. Înseamnă că mă aflu acum între cei mai buni 40 de arbitri din Europa. Vreau să ajung în categoria Elite, iar ţelul meu este să ajung la turneele finale. Orice turneu final e binevenit, dar dorinţa mea e să ajung la Cupa Mondială. Însă este cel mai greu lucru, pentru că acolo ajung doar 10 arbitri din Europa", a menţionat el.

Arbitrul Istvan Kovacs a fost desemnat, marţi seara, cel mai bun arbitru al sezonului 2018-2019 în cadrul Galei Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel