Isteria coronavirus, PREZISĂ într-un FILM. Incredibil! Epidemie de FRICĂ și ştiri false
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Epidemia de Coronavirus ar fi fost prezisă într-un film artistic, în anul 2011. Iată ce reprezintă filmul, care a fost scopul și ce spun producătorii. 

Epidemia de coronavirus scoate la iveală tot felul de teorii conspiraționale, predicții și informații care mai de care mai interesante. Ei bine, după predicția care presupune că noul coronavirus a fost descris exact încă din anul 1981, în romanul „The Eyes of Darkness", scris de Dean Koontz, acum a apărut și cea în care virusul a apărut și acum nouă ani, într-un film artistic.

Este vorba despre filmul „Contagion", ce a avut premiera în anul 2011, o creație a regizorului Steven Soderberg și singurul film artistic care prezintă realistic apariţia şi extinderea unei pandemii mondiale de coronavirus.

Creșterea uriașă a vânzării filmului, după declanșarea epidemiei

Isteria creată de COVID-19, care a îmbolnăvit peste 110.000 de persoane şi a provocat aproape 4.000 de decese în toată lumea, a făcut ca filmul să apară din nou în atenția publicului larg, să-i uimească și să ajungă în topuri vânzărilor de pe internet.

În luna decembrie a anului trecut, filmul „Contagion" se afla pe locul 270 în topul celor mai vizionate filme, în timp ce astăzi, ocupă locul secund, potrivit BuzzFeed News.

Creaţia regizorului Steven Soderberg este singurul film artistic care prezintă realistic apariţia şi paşii prin care se extinde o pandemie de coronavirus.

Citește și articolul despre predicția coronavirusului în cartea SF din 1981: Epidemia de Coronavirus, PREZISĂ într-o carte din 1981. Detalii SUMBRE

Ce spune scenaristul filmului

Deși pare greu de crezut, virusul din film este mult mai mortal decât COVID-19, iar intenția acestuia a fost să scoată în evidență implicaţiile sociale ale unei pandemii, cum răspund oamenii la provocare, dar și cum frica își pune bine amprenta. 

"Legătura virusului cu coronavirusul de acum este pur întâmplătoare, nici nu este importantă. Ceea ce este cu adevărat important şi prezentat exact în film este răspunsul pe care-l oferă societatea, cum se răspândeşte frica, cum e efectul de domino. Acest lucru s-a dovedit foarte precis în acest film", a spus Scott Z.Burns pentru revista Fortune. 

Care a fost scopul filmului. Epidemie de ştiri false, golirea magazinelor şi frică

În plus, încă de la bun început scopul acestui film a fost legat de latura ce ţine de sănătate publică în timpul epidemiei, să arate care sunt şi consecinţele lăsate de tragedie. „Contagion" a prevăzut destul de clar ceea ce a produs noului coronavirus chinezesc, anume o veritabilă epidemie de ştiri false, golirea magazinelor şi frica, potrivit producătorului Michael Shamberg.

"În final, filmul arată că există soluţii, că omenirea se poate vindeca. Dacă filmul este alarmant, este pentru ca oamenii să îşi ia măsuri de precauţie, autorităţile să fim pregătite şi din punct de vedere al infrastructurii, pentru a face faţă dificultăţilor. Nu vrem să speriem oamenii că vor muri, ci îi pregătim să ştie să facă ceva", a declarat Shamberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel