Data publicării:

Israelul îi înfometează în mod deliberat pe palestinieni, afirmă cel mai mare expert ONU în domeniul drepturilor alimentare

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Israelul i-a înfometat în mod deliberat pe palestinieni și acum comite un genocid, a declarat cel mai mare expert al ONU în domeniul drepturilor alimentare.

Israelul i-a înfometat în mod deliberat pe palestinieni și acum comite un genocid, a declarat cel mai mare expert al ONU în domeniul drepturilor alimentare.

Michael Fakhri, raportorul special al ONU pentru dreptul la hrană, a declarat pentru The Guardian că "toate lucrurile" indică faptul că înfometarea oamenilor din Gaza a fost intenționată, ceea ce ar fi o crimă de război în conformitate cu dreptul internațional.

"Nu există niciun motiv pentru a bloca în mod intenționat trecerea ajutorului umanitar sau pentru a distruge în mod intenționat vasele de pescuit la scară mică, serele și livezile din Gaza - în afară de a le interzice oamenilor accesul la hrană", a spus el.

"Privarea intenționată a oamenilor de hrană este în mod clar o crimă de război. Israelul și-a anunțat intenția de a distruge poporul palestinian, în totalitate sau parțial, doar pentru că este palestinian. În opinia mea, în calitate de expert al ONU în domeniul drepturilor omului, aceasta este acum o situație de genocid", spune Michael Fakhri.

"Va avea un impact pe termen lung asupra populației din punct de vedere fizic, cognitiv și moral..."

"Acest lucru înseamnă că statul Israel în întregime este vinovat și ar trebui să fie tras la răspundere - nu doar indivizi sau acest guvern, sau acea persoană", a mai declarat acesta.

El a adăugat că Israelul dăunează în mod deliberat copiilor prin refuzul sistematic de a furniza alimente și apă în Gaza.

"Viteza de subnutriție a copiilor mici este, de asemenea, uluitoare", a spus el.

"Bombardamentele și oamenii uciși în mod direct sunt brutale, dar această înfometare - și epuizarea și atrofierea copiilor - este chinuitoare și josnică. Va avea un impact pe termen lung asupra populației din punct de vedere fizic, cognitiv și moral... Toate lucrurile indică faptul că acest lucru a fost intenționat", spune Fakhri.

"Nu am mai văzut niciodată o populație civilă făcută să flămânzească atât de repede și atât de complet, acesta este consensul între experții în înfometare. Israelul nu țintește doar civili, ci încearcă să blesteme viitorul poporului palestinian prin afectarea copiilor lor", afirmă el.

"Israelul va pretinde că există excepții la crimele de război. Dar nu există nicio excepție la genocid și nu există niciun argument care să explice de ce Israelul distruge infrastructura civilă, sistemul alimentar, lucrătorii umanitari și permite acest grad de malnutriție și foamete... acuzația de genocid trage la răspundere un întreg stat, iar remediul genocidului este problema autodeterminării poporului palestinian", concluzionat Michael Fakhri, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel