Israelul convoacă ambasadorii după ce unele țări au susținut moțiunea de recunoaștere a Palestinei
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
foto Freepik
foto Freepik
Israelul convoacă astăzi ambasadorii din șase țări după ce fiecare dintre acestea a votat în favoarea recunoașterii unui stat palestinian la ONU la începutul acestei săptămâni.  

Japonia, Franța, Coreea de Sud, Malta, Slovenia și Ecuador au susținut joi o moțiune în Consiliul de Securitate al ONU, dar SUA au opus veto.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Israelului, Oren Marmorstein, a declarat că ambasadorii acestora în țară vor primi astăzi un "protest ferm".

"Mesajul lipsit de ambiguitate care va fi transmis ambasadorilor: Un gest politic față de palestinieni și un apel la recunoașterea unui stat palestinian - la șase luni de la masacrul din 7 octombrie - este un premiu pentru terorism", a declarat el.

"Israelul nu va fi de acord cu înființarea unui stat al terorii care își va pune în pericol cetățenii"

"Israelul nu va fi de acord cu înființarea unui stat al terorii care își va pune în pericol cetățenii".

El a adăugat că aceste țări ar trebui, în schimb, să se concentreze asupra presiunilor pe Hamas pentru a elibera restul ostaticilor luați în timpul atacurilor din Israel.

Un "protest identic" va fi adresat altor țări care au susținut această acțiune, a spus el.

Marea Britanie și Elveția s-au abținut de la vot în consiliul format din 15 membri, în timp ce Rusia, China, Algeria, Sierra Leone, Mozambic și Guyana au susținut, de asemenea, moțiunea, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel