Data publicării:

Israelul ar fi lovit ''peste 2.000 de ţinte teroriste'' ale Hezbollah în Liban în ultimele trei zile

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Forțele armate israeliene au anunțat miercuri seara că au atacat "mai mult de 2.000 de obiective teroriste" aparținând grupării Hezbollah din Liban în ultimele trei zile, pe fondul escaladării schimburilor de focuri transfrontaliere dintre mișcarea islamistă libaneză și armata israeliană.    

"Am efectuat câteva sute de lovituri în Liban astăzi. În ultimele trei zile, am lovit peste 2.000 de ţinte teroriste" ale Hezbollah în ţară, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari.

Armata israeliană a declarat, de asemenea, miercuri că a lovit 60 de ţinte ale serviciilor de informaţii ale grupării Hezbollah în Liban, de unde mişcarea islamistă lansează rachete asupra teritoriului israelian, notează AFP şi Reuters.

"Avioanele de luptă au lovit 60 de ţinte teroriste aparţinând direcţiei de informaţii a Hezbollah", a spus armata israeliană într-un comunicat, adăugând că a "distrus instrumente de colectare a informaţiilor, centre de comandă şi alte infrastructuri folosite de inamic", conform Agerpres.

Forțele armate israeliene se pregătesc pentru posibile acțiuni terestre în Liban

Șeful Statului Major al armatei israeliene, Herzi Halevi, a solicitat trupelor să fie gata pentru o eventuală invazie în Liban, pe fondul intensificării atacurilor aeriene asupra Hezbollah. Israel a atacat peste 280 de obiective ale grupării islamiste ca răspuns la lansările de rachete asupra teritoriului său.

Generalul Halevi a accentuat că prioritatea este protejarea populației din nordul Israelului și distrugerea infrastructurii Hezbollah, pregătind cadrul pentru o posibilă intervenție în Liban, conform Euronews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel