Data publicării:

Israelul a prezentat piesa revizuită pentru Eurovision, după ce organizatorii au contestat referirea la atacul Hamas 

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Israelul a prezentat duminică propunerea revizuită pentru Eurovision, după ce organizatorii au contestat referirea melodiei inițiale la atacul Hamas din 7 octombrie.

Israelul a fost de acord să aducă modificări melodiei originale intitulată „October Rain”, în momentul în care organizatorii au spus că vor descalifica concurenții care nu au menținut spiritul apolitic al evenimentului.

Versurile sale originale au inclus inițial versuri precum: „Nu mai e aer de respirat” și „Toți au fost copii cuminți, fiecare dintre ei” - aluzii aparente la oamenii care s-au ascuns în adăposturi în timp ce teroriștii înarmați ai Hamas desfășurau o serie de crime și răpiri la un festival de muzică în aer liber, care ulterior a dus la un răspuns dur al Israelului. 

Balada interpretată duminică seara de solista Eden Golan a fost redenumită "Uragan" și pare să aibă versuri mai personale, inclusiv versurile: „În fiecare zi îmi pierd mințile” și „Încă sunt rupt de acest uragan”.

Eurovision 2024 se va desfășura în data de 11 mai în Suedia

„Cred că mesajul este clar”, a spus Golan postului național israelian Kan chiar înainte de spectacol. „Este vorba despre o femeie care trece printr-o criză personală – un uragan”.

Golan a spus că le-a cerut scriitorilor să revizuiască versurile, păstrându-le în același timp libertatea artistică.

Acesta a spus că a fost de acord să facă modificările în urma unei solicitări din partea președintelui țării, Isaac Herzog.

Concursul Eurovision urmează să aibă loc în perioada 7-11 mai în orașul suedez Malmo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel