Data actualizării:
Data publicării:

Israelul l-a neutralizat pe Mohammed Jalamneh. A folosit un spital din Cisiordania ca ascunzătoare. ”Plănuia un atac terorist”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @ArtPhoto_studio
FOTO: Freepik @ArtPhoto_studio
Armata israeliană a ”neutralizat” militanți Hamas care se ascundeau într-un spital din Cisiordania.

Trupele israeliene au ”neutralizat” militanți Hamas care se ascundeau într-un spital din orașul Jenin (Cisiordania) și care plănuiau un atac iminent, a anunțat, marți, armata israeliană (IDF), relatează Reuters.

Astfel, IDF l-a identificat pe unul dintre bărbați ca fiind Mohammed Jalamneh, în vârstă de 27 de ani, din Jenin, despre care a spus că avea contacte cu cartierul general al Hamas din străinătate și că plănuia ”un atac raid inspirat de masacrul din 7 octombrie”. Aceasta a precizat că ceilalți doi erau militanți din zonă.

”Jalamneh plănuia să efectueze un atac terorist în viitorul imediat și a folosit spitalul ca ascunzătoare și, prin urmare, a fost neutralizat”, a precizat armata.

Nu a existat o confirmare imediată din partea palestinienilor cu privire la identitatea celor doi bărbați.

Armata a refuzat să spună dacă cei trei au fost uciși, dar postul de radio Vocea Palestinei a raportat că trei palestinieni au fost uciși la spital.

Cisiordania, printre zonele în care palestinienii doresc să obțină un stat, a cunoscut o creștere a violențelor de la atacul din 7 octombrie, care a declanșat războiul din Gaza dintre Israel și Hamas.

Amintim că în urma atacului din 7 octombrie, peste 1.100 de persoane, majoritatea civile, au fost ucise, iar aproximativ 250 de persoane au fost răpite și duse în Fâșia Gaza, potrivit autorităților israeliene.

Dintre acestea, aproximativ o sută au fost eliberate la sfârșitul lui noiembrie în cursul unui armistițiu în schimbul unor prizonieri palestinieni, iar 132 de ostatici sunt încă ținuți captivi pe teritoriul palestinian, dintre care 28 ar fi murit.

Citește și: Noua Zeelandă suspendă finanțarea către UNRWA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel