Ingrediente
Coca
• 140 g unt
• 140 g făină
• 70 g zahăr praf
• 70 g nuci măcinate
Crema
• 2 ouă întregi
• 90 g zahăr praf
• 50 g ciocolată menaj
• 1 lingură lapte
• 1 linguriţe esenţă de vanilie
• 100 g unt
Glazura
• 2 linguri lapte
• 1 lingură cacao
• 2 linguri zahăr
• 50 g unt
Cum se prepară
Aluatul
Se amestecă toate ingredientele într-un vas şi se frământă foarte puţin aluatul. Se pune într-o pungă de plastic şi se bagă la frigider aproximativ 1 oră. Datorită cantităţii mari de unt, temperatura aluatului trebuie menţinută foarte scăzută, altfel devine prea moale şi nu se poate lucra cu el, scrie pofta-buna.com.
Se presară făină pe planşetă şi se întinde aluatul până are o grosime de 4-5 mm. Se taie cu un pahar mic sau cu forme de prăjituri şi se pune în tavă. Restul de aluat se frământă, se întinde şi se taie iar până nu mai rămâne deloc. Tava cu formele se mai pune 20 de minute la frigider şi, între timp, se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius. În cuptor, se ţin 10 minute, până devin aurii.
Crema
Ouăle, zahărul, laptele, vanilia şi ciocolata puţin topită se amestecă bine şi se gătesc pe baie de aburi. Se amestecă bine cu un tel până se îngroaşă puţin compoziţia. Se ia de pe foc şi se lasă la răcit, amestecând ocazional. Untul, lăsat la temperatura camerei cam 1 oră, trebuie frecat spumă sau bătut cu mixerul. Crema se adaugă câte 1-2 linguri o dată şi mixat până se încorporează.
Glazura
Zahărul şi praful de cacao se amestecă bine într-o oală mică, se adaugă puţin lapte şi se pune pe foc până se dizolvă zahărul. Se adaugă cele 50 g de unt şi se aduce la fierbere. Se lasă la răcit puţin.
Asamblarea islerelor
Fursecurile se împart în două şi jumătate se pun pe un grătar pentru prăjituri, celelalte fiind capacele. Se pune crema cu o linguriţă, se pune şi fursecul de deasupra şi se apasă uşor. Glazura se poate pune fie acoperindu-le complet, fie în diverse modele. De asemenea, se mai pot decora cu sâmburi de nucă sau nucă zdrobită, cocos.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Pască pufoasă fără aluat
- Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, autoarea unor gafe intolerabile, mută în fața presei. Tace mâlc
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa