Irlanda. Pub-urile se închid mai devreme pe fondul pandemiei
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
În Irlanda au reintrat în vigoare o serie de restricții în contextul pandemiei de COVID-19. 

Irlanda va impune, de joi, noi măsuri ce încep la miezul nopții pentru baruri, restaurante și cluburile de noapte, a anunțat prim-ministrul Micheál Martin, în timp ce țara se confruntă cu un nou val de cazuri de COVID-19.

Martin a spus că numărul mare de infecții din țară este „o cauză de îngrijorare profundă”, deoarece a dezvăluit o serie de noi măsuri care vizează „reducerea socializării la nivel general”. Acestea includ telemunca și o extindere a listei locurilor în care este necesar un certificat verde, în prezent irlandezii fiind nevoiți să îl prezinte la teatre și cinematografe.

Rată mare de imunizare

Irlanda are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din Europa, 89,1% dintre persoanele cu vârsta peste 12 ani fiind imunizate, dar programul său de rapel a fost disponibil doar pentru cei peste 60 de ani, lucrătorii din domeniul sănătății și persoanele cu risc. Guvernul face planuri pentru a oferi a treia doză celor de peste 50 de ani și persoanelor cu afecțiuni de grave, a spus Martin.

Prim-ministrul a cerut un „efort colectiv” pentru a menține economia Irlandei deschisă. Irlanda a înregistrat în urmă cu o săptămână cel mai mare număr de cazuri din ianuarie și până în acel moment, când au fost raportate 5.483 de noi infecții. Decesele rămân într-un ritm mult mai scăzut decât în ​​perioada de vârf din ianuarie, dar sunt în creștere.

Regiunea a înregistrat, de asemenea, a doua cea mai mare rată de internare în spital pe tot anul 2021 în această săptămână, potrivit lui Martin. Unul dintre principalele spitale din capitala Dublin, Spitalul Mater, ventilază pacienții în afara terapiei intensive, potrivit radiodifuzorului de stat RTÉ.

HoReCa irlandeză se declară dezamăgită

Dar noile reguli au fost întâmpinate cu dezamăgire în sectorul ospitalității, în special în rândul proprietarilor de cluburi de noapte, cărora li sa permis să se redeschidă abia luna trecută, după ce au fost închise din martie 2020.

CEO-ul Asociației Restaurantelor din Irlanda (RAI), Adrian Cummins, a declarat că, având în vedere rata mare de vaccinare a țării, „reintroducerea restricțiilor privind ospitalitatea arată că viața alături de COVID nu este viabilă pentru țara noastră”.

Măsurile care au fost convenite de Cabinet mai devreme marți reprezintă „un răspuns adecvat la situația în care ne aflăm”, a spus Martin. „Știu că nimeni nu vrea să se întoarcă într-o lume a restricțiilor larg răspândite”, a adăugat premierul.

Irlanda se alătură acum unui număr tot mai mare de țări din UE care reintroduc restricții înainte de iarnă. Infecțiile cu COVID-19 sunt în creștere în întreg blocul, în special în părțile centrale și de est ale regiunii.

Luni, în Austria a intrat în vigoare un lockdown pentru persoanele nevaccinate, în timp ce noul guvern al Germaniei face eforturi pentru a introduce noi măsuri dure pentru persoanele care nu au fost inoculate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel