Irina Rimes, prima cântăreață din România care va susține un concert în Metaverse, universul virtual creat de Zuckerberg
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 01 iul 2022, 18:03
WhatsApp
Irina Rimes, prima cântăreață din România care va susține un concert în Metaverse, universul virtual creat Zuckerberg / Foto: Facebook Irina Rimes
Irina Rimes, prima cântăreață din România care va susține un concert în Metaverse, universul virtual creat Zuckerberg / Foto: Facebook Irina Rimes
Irina Rimes este primul artist din România care va susține un concert în Metaverse, universul virtual creat de Mark Zuckerberg.

Irina Rimes este prima cântăreață artist din România care va susține un concert în Metaverse, universul virtual creat de Mark Zuckerberg. Artiști străini, precum Ariana Grande, Justin Biber și Travis Scott au susținut deja astfel de spectacole. Invitată în cadrul emisiunii iLikeIT de la Pro Tv, Irina Rimes și Bogdan Păun, regizorul artistei, au vorbit despre acest proiect inedit, explicând că pentru acest spectacol au fost create 11 lumi virtuale diferite, suprarealiste.

"Cumva noi ne-am gândit foarte mult timp la treaba asta în a face un artist virtual și, odată cu albumul "Acasă", a venit și această oportunitate și am zis "Hai să-l facem în Metaverse".", a spus Bogdan Păun.

"Clipuri obișnuite noi am mai făcut, iar clipurile din Metaverse sunt mult mai ofertante. Și, cam așa s-a întâmplat. Noi ne-am gândit să facem un artist virtual, avem audițiile pe nevăzute de la Vocea României, nu poți să fac și clip și audiție în același timp. Este o soluție.", a explicat Irina Rimes.

Barna Nemeth, declarații inedite despre cariera Irinei Rimes: Nu a ales drumul ușor

Barna Nemeth, regizorul miniseriei-documentar "Irina Rimes: Pe drumul meu / On my Way with Irina Rimes”, a vorbit, într-un interviu pentru Spectacola, despre colaborarea cu Irina Rimes. 

SPECTACOLA: Cum arată drumul Irinei Rimes prin ochii lui Barna Nemethi?

Barna Nemethi: Drumul Irinei Rimes mai are multe sezoane. Cred că suntem încă la început. Dar la bucățica mică de drum la care am asistat, arată fix ca drumul care croiește oameni puternici. Nu a ales drumul ușor și nici pe cel simplu, așa că mai pot spune că va fi cu siguranță și un drum spectaculos, pentru că și-a propus încercări pe măsură. 

SPECTACOLA: Cum au decurs filmările de la miniseria „Pe drumul meu”, care o are că protagonistă pe Irina Rimes?

Barna Nemethi: Am filmat un roadtrip de 3 săptămâni, timp în care Irina și-a terminat albumul “Acasă”. Urmat de foarte multe interviuri în București, cu oameni din industrie, pentru a arată un context cât mai complet. Fiecare etapă a avut provocările ei, dar cred că a ieșit un film care poate să fie foarte util pentru cineva interesat de industria muzicală. 

SPECTACOLA: O cunoșteai pe Irina înainte de acest proiect? Cum ai descoperit-o acum, ca om, prin prisma filmărilor?

Barna Nemethi: Am cunoscut-o în timp ce pregăteam filmările, dar trebuie să spun că acest roadtrip din documentar a fost atât de epic încât a fost unificator și surprinzător chiar și pentru colegii de trupă care se știau de foarte mulți ani. Iar în Irina am descoperit un navigator perfect care știe foarte bine să țină toate elementele unite în jurul ei. 

SPECTACOLA: Cât de greu sau ușor este să urmărești viața unui artist, astfel încât să redai publicului esența și să transmiți acel mesaj care îl reprezintă pe personaj?

Barna Nemethi: Nu mi se pare deloc ușor de urmărit. În primul rând e un ritm diferit decât cel cu care oamenii sunt obișnuiți. Pentru a menține aparițiile pe care le vedem cu toții la radio sau tv, un artist devine un atlet care trebuie să depună un efort intens pentru a avea atât de multe rezultate concomitent. Odată ce te aclimatizezi cu intensitatea cu care ei trăiesc poți să începi să vezi presiunile care apar. Vezi continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?