Irina Rimes, ambasadorul Zilei Brâncuși. Mircea Badea, reacție SURPRINZĂTOARE
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Irina Rimes
Irina Rimes
Mircea Badea a reacționat după ce Irina Rimes a fost aleasă drept ambasadorul Zilei Brâncuși.

Realizatorul TV a spus inițiativa Ministerului Culturii nu este deplasată dat fiind faptul că este o metodă bună pentru ca tinerii să audă de Constantin Brâncuși.

"Cred că inițiativa Ministerului Culturii nu este perfect idioată. Tu ai senzația că unul care intră pe Youtube să-i cânte The Motans feat. Irina Rimes aude vreodată de Brâncuși?! Niciodată! Ăștia care intră pe Instagram, au pantaloni cu vedere la gleznă și au aplicație pentru pizza, au auzit de Brâncuși?! ... măcar așa să audă de ”domnul sculptor”. Deci nu e o idee perfect ineptă, doar că, vă dați seama, în ce fel am ajuns? Omenirea recentă află că a existat ”domnul sculptor” de la Irina Rimes. Abia asta este ceva superb! Asta e realitatea", a zis Mircea Badea.

Irina Rimes a fost prezentată joi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Muzeul Național de Artă al României, drept ambasadorul Zilei Brâncuși.

Mai multe evenimente menite să aducă în atenţia publicului opera lui Constantin Brâncuşi vor fi organizate în premieră, pe 19 februarie, la Bucureşti şi Târgu Jiu, a anunţat, joi, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

"Anul acesta se împlinesc 144 de ani de la naşterea artistului, ocazie cu care vom cinsti memoria părintelui sculpturii moderne prin mai multe premiere. În Bucureşti, în curtea Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR), va avea loc un spectacol de proiecţii în cadrul căruia vor putea fi vizionate holograma sculptorului şi lucrări consacrate. Totodată, Muzeul Naţional de Artă al României oferă acces gratuit pe tot parcursul zilei de 19 februarie şi organizează vizite ghidate în Sala Brâncuşi în care se regăsesc cele mai mai multe opere păstrate în România", a precizat Gheorghiu, în cadrul unei conferinţe de presă, la MNAR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel