Irina Rimes, ambasadorul Zilei Brâncuşi. Sculptorul Ioan Bolborea: E o glumă! Cine ar putea-o înlocui
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Giorgiana Croitoru
Sursa: Giorgiana Croitoru
Sculptorul Ioan Bolborea a explicat, în exclusivitate pentru DC NEWS, de ce alegerea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuşi nu va avea efectul dorit de ministrul Culturii. 

"Mi se pare o glumă numirea ei. Adică sunt atâţia plasticieni care ar putea reprezenta Ziua Brâncuşi, dacă nu un critic. Ar trebui cineva care să ştie lucrările lui Brâncuşi, să poată vorbi despre ele. Ce poate vorbi fătuca asta care e simpatică, are voce, dar cam atât? Iar showul că ea a fost numită pentru a veni tineretul spre cultură, mi se pare aşa... Am văzut nişte comentarii pe Facebook ale unor tineri care întrebau cine e Brâncuşi şi dacă e iubitul ei. Adică ori facem o zi de cultură, ori o miştocăreală? Sigur, ea e o fată prezentabilă, talentată, dar nu se potriveşte pentru a reprezenta o astfel de personalitate. În mod normal, e o glumă proastă! Mai ales faţă de Brâncuşi, care este unul dintre artiştii reprezentativi ai României. Ea spunea că ştie câte ceva de domnu' Brâncuşi...", a declarat Ioan Bolborea pentru DC NEWS. 

VEZI ŞI Irina Rimes, ambasador onorific al Zilei Brâncuşi. Ministrul Culturii: Are 1 milion de urmăritori

VEZI ŞI Irina Rimes s-a ENERVAT: Și ei ziceau "domnul". Doar așa, ca chestie

"Poate se va răzgândi ministrul"

"Nu e normal să punem un necunoscător pentru a-l reprezenta. Nu e deloc fericită alegerea şi poate până la eveniment, se va răzgândi domnul ministru şi va pune pe altcineva în funcţia asta, un critic sau un sculptor. Se poate alege chiar şi un tânăr, care poate vorbi pe limbajul noii generaţii, dar să fie cineva care este în această meserie sau să aibă tangenţă cât de cât cu ea", a mai spus sculptorul. 

VEZI ŞI Irina Rimes, ambasador al Zilei Brâncuși. Chirieac: Pare monstruos, dar e real. Mișcare excelentă

Ioan Bolborea este cunoscut pentru realizarea grupului statuar „Căruța cu paiațe" din fața Teatrului Național București, dar şi pentru Monumentul Revoluţiei Române de la 1848, din Arad. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel