ÎPS Teodosie a anunțat că se va carantina de marți și va contesta cele 3 amenzi
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
ÎPS Teodosie a anunțat că se va carantina de marți și va contesta cele 3 amenzi / Foto: Arhiepiscopia Tomisului
ÎPS Teodosie a anunțat că se va carantina de marți și va contesta cele 3 amenzi / Foto: Arhiepiscopia Tomisului
ÎPS Teodosie a anunțat că se va carantina de marți, după ce luni a primit 3 amenzi.

Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, anunță că se carantinează de marți, după ce luni a fost amendat de trei ori pentru că a încălcat legislația anti-COVID, transmite Mediafax. 

ÎPS Teodosie va continua să oficieze slujbePotrivit Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie va oficia, marți, Sfânta Liturghie de la adresa aleasă de carantinare.

„Mâine, 25 ianuarie, de la ora 7.30, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la paraclisul Catedralei arhiepiscopale „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Constanța, situat la adresa aleasă de carantinare. Slujba se va desfășura izolat, fără participarea publicului”, anunță Arhiepiscopia.

Credincioșii vor putea urmări slujba fie în mediul online, fie pe un monitor ce va fi instalat în interiorul Catedralei arhiepiscopale.

Amenzile primite de ÎPS TeodosieArhiepiscopul Teodosie a primit luni trei amenzi. Prima amendă a fost aplicată pentru că Arhiepiscopul Teodosie a oficiat o liturghie, a doua pentru că a fost în stradă, deși trebuie să stea în carantină, iar a treia pentru că a participat la un eveniment, deși pe numele său era instituită măsura carantinării la domiciliu.

ÎPS Teodosie consideră amenzile primite luni ilegale și spune că a fost informat despre carantinare mult după ce le-a primit, astfel că aceste sancțiuni vor fi contestate.

Arhiepiscopia Tomisului: Amenzile date IPS Teodosie sunt ilegale

Arhiepiscopia Tomisului a transmis un mesaj, luni, 24 ianuarie, cu privire la amenzile pe care le-ar fi primit ÎPS Teodosie.

„Amenzile date IPS Teodosie sunt ilegale. Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS astăzi, 24 ianuarie 2022, în jurul orei 13.00. Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care IPS participa. În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate”, a transmis, luni după-amiază, biroul de comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

„E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, a conchis Arhiepiscopia Tomisului. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel