ÎPS Pimen: "Toți, o apă și un pâmânt. Mai rău ca în comunism"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
ips-pimen
ips-pimen

166.813,50 de hectare de pădure pe care Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor le solicită statului român în instanţele de judecată îl determină pe ÎPS Pimen să atace guvernarea. El susține că "valorile de patrimoniu și  ajutorarea săracilor se află în mâinile guvernanţilor, instalaţi prin hoţie şi minciună, după evenimentele din 1989”.

"Nu!" 

Arhiepiscopul Pimen subliniază „Oamenii cred că noi vrem, şi mai ales eu, să fim bogaţi. Nu!". El adaugă că tot ceea ce vor este "să-i ajutăm pe săraci". Neajutorarea săracilor este din vina... politicienilor, care sunt "toţi o apă şi un pământ", scrie Monitorul de Suceava.

Mai rău decât în comunism 

ÎPS Pimen adaugă  "Într-un fel, acum este mai rău decât în timpul regimului comunist. Atunci erau închisorile comuniste, era multă suferinţă. Acum nu mai sunt, dar este altă suferinţă, tot aşa de mare, soţ, soţie, plecaţi în afara ţării, la muncă, pentru binele familiei, copiii rămaşi singuri. Durere mare”.

"Asemenea oameni"

Arhiepiscopul a acuzat și "dezmățul sub protecția legii" propus de Remus Cernea, dar și afirmația premierului Victor Ponta, care a spus „nu am ştiut că sediul moralităţii omenirii se află în România”. Pimen a spus că afirmația „este foarte jignitoare. Nu în România, ci în Legile lui Dumnezeu, pretutindeni. La ce să ne aşteptăm de la asemenea oameni?”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel