iPhone 14, cel mai bine vândut smartphone în 2023
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Se pare că cei mai mulţi se dau în vând după iPhone-uri, potrivit unui raport Omdia.

Potrivit unui raport publicat de firma de cercetare Omdia, în prima jumătate a acestui an, iPhone 14 a devenit cel mai livrat smartphone. Această tendință sugerează o schimbare semnificativă în preferințele de cumpărare ale consumatorilor, în favoarea dispozitivelor de top și în defavoarea telefoanelor din categoriile de preț medii și mici.

Raportul „Smartphone Model Market Tracker - 2Q23” arată clar că iPhone 14 Pro Max, dezvoltat de Apple, a ocupat poziția de lider în clasament, înregistrând 26,5 milioane de unități livrate, în comparație cu 21 de milioane de unități pentru modelul iPhone 14 Pro, conform informațiilor furnizate de jurnaliștii de la CNBC.

Apple a dominat piața, reușind să aducă în prim-plan toate cele patru modele cu cele mai multe livrări. Modelul iPhone 14 s-a situat pe locul al treilea, înregistrând 16,5 milioane de unități livrate, urmat de iPhone 13, cu un total de 15,5 milioane de unități vândute.

În anul precedent, iPhone 13 s-a bucurat de cea mai mare popularitate în rândul consumatorilor, indicând preferința acestora pentru achiziționarea de dispozitive emblematice, însă optând pentru variantele entry-level în locul celor de top.

Totuși, în acest an, iPhone 14 Pro Max, reprezentând cel mai prețios model din gama de smartphone-uri Apple, a cucerit prima poziție. Această schimbare semnificativă subliniază o tendință crescătoare a consumatorilor către segmentul high-end al pieței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel