Ionuț Vulpescu oferă o bursă de studiu. Ce condiții trebuie să îndeplinești
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ionuț Vulpescu, fostul ministru al Culturii, va oferi o bursă de studiu, în memoria tatălui său, Preotul Dan Vulpescu, unui copil care nu dispune de mijloacele materiale necesare pentru a-și termina studiile.

Cu ocazia parastasului de șase luni a Preotului Dan Vulpescu, Ionuț Vulpescu își dorește să acorde o bursă de studiu unui copil din Dobra, sat în care tatăl său s-a născut, a făcut școala și a fost preotul comunei.

Ceea ce este îngrijorător este creșterea abandonului școlar. Fie din motive economice, cei mai mulți, fie din lipsa motivației de a învăța. Deși printre cei care abandonează școala sunt și copii care au reale șanse de a reuși, de a continua studiile, de a intra fără probleme pe piața muncii.

M-am tot gândit în ultimul timp ce pot face pentru un copil care dorește să-și continue studiile, dar nu are mijloacele materiale necesare. Și am decis să ofer o bursă, din suma forfetară pe care o primesc în fiecare lună la Parlament, o bursă care să poarte numele tatălui meu - Preot Dan Vulpescu -, unui copil din Dobra, care dorește să facă din educație mijlocul lui de a-și depăși condiția.

Știu că asta nu poate înlocui o politică publică coerentă în domeniu. Dar nu pot să stau fără să fac ceva. Acest gest va fi urmat și de o analiză a politicilor de combatere a abandonului școlar din motive economice, a politicilor de acordare a burselor de studiu, pentru a oferi șanse de reușită și copiilor și adolescenților din mediul rural, în principal., a scris Ionuț Vulpescu pe contul său de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel