Ionuț Stroe (PNL): Partidul Social Democrat va avea prim-ministrul, anul viitor. Un subiect de o asemenea importanță se discută, în primul rând, în coaliție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Ionuț Stroe
Sursă foto: Facebook Ionuț Stroe
Purtătorul de cuvânt al PNL spune că implementarea rotativei premierului în coaliția de guvernare va avea loc anul viitor.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a intervenit telefonic la Antena 3, unde a dezmințit informațiile enunțate de Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, potrivit cărora PSD nu ar mai trebui să dea premierul anul viitor:

„Ca să fim foarte clari și bine înțeleși, această implementare a rotativei va avea loc anul viitor. E cuprinsă, de altfel, și în acel protocol de la formarea coaliției de guvernare. Partidul Național Liberal își respectă angajamentele luate atunci și bineînțeles că nu există în acest moment nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei, anul viitor, conform protocolului. Partidul Social Democrat va avea prim-ministrul.

Orice fel de subiect de o asemenea importanță se discută, în primul rând, în coaliție. Înainte de a face orice fel de declarații publice. E o perioadă extrem de dificilă. Guvernarea trebuie tratată cu seriozitate, cu responsabilitate, preocupările noastre sunt în zona asta. Ceea ce am stabilit prin acel protocol va fi respectat!“, a spus, la Antena 3, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

CITEȘTE ȘI    -    Remaniere guvernamentală: Dezastru la mai multe ministere. Chirieac: Dacă pui oameni competenți, există șansa ca sectoarele respective să se revigoreze

Mesajul PSD

„La Iași, președintele PNL, Alexandru Muraru, este într-o situație grea, cazurile penalilor Chirică și Alexe îi dau mari bătăi de cap. Greu să explice ieșenilor că partidul pe care îl reprezintă nu este nici Chirică și nici Alexe, că doar sunt pe funcții alese sub sigla PNL.

În încercarea de a scăpa din încercuire, dl. Muraru crează fumigene la București. Brusc îl preocupă soarta guvernării începând cu primăvara anului viitor.

Îi propun dlui. președinte al filialei PNL Iași să fie mai degrabă îngrijorat de știrile care spun că energia electrică s-a vândut cu 2.660 lei/Mwh.

Scumpirea majoră a prețului la gaze și energie este principala cauză de creștere a inflației care erodează veniturile tuturor românilor. Aici așteaptă cetățenii soluții, iar PSD a venit cu propunerea concretă a reglementării prețurilor pentru că este evident că actuala schemă de plafonare nu poate tempera creșterea prețurilor.

Haideți să ne concentrăm pe soluții și nu pe scenarii. PSD a intrat la guvernare pentru a susține cetățenii și economia în aceste momente dificile, nu pentru jocuri și declarații politicianiste“, a transmis, pe Facebook-ul Partidului Social Democrat, Ștefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al formațiunii politice.

Preşedintele Comisiei de Educaţie a PNL, Marilen Pirtea, propune măsuri pentru reducerea abandonului şcolar

Potrivit unui comunicat, deputatul liberal arată că elevii din ciclurile primar şi gimnazial, mai ales cei din mediul rural, au nevoie de intervenţii imediate şi punctuale pentru susţinerea parcursului lor şcolar.

El susţine că programul de asigurare cu masă caldă în şcoli este multiplicat, cu o finanţare prevăzută la un nivel comparativ, în 2023 faţă de 2016, de 10 ori mai mare (peste 350 milioane lei, faţă de 35 milioane în 2016), şi de peste cinci ori faţă de 2022.

'Proiectul noii legi a învăţământului preuniversitar propune astfel de intervenţii, considerate de maximă importanţă, respectiv creşterea finanţării programului de masă caldă în şcoli şi setarea unei proceduri eficiente de evaluare permanentă a gradului de alfabetizare funcţională. În măsura în care proiectul de lege va ajunge să fie promulgat, cele două măsuri vor acoperi nevoile generalizate ale elevilor din rural şi chiar şi ale multor elevi din mediul urban', afirmă Marilen Pirtea.

Pe lângă masa caldă în şcoli este necesară şi asigurarea burselor la un nivel mai ridicat, dar şi diminuarea fenomenului îngrijorător al analfabetismului funcţional...

Preşedintele Comisiei de Educaţie şi Cercetare din PNL consideră, în context, că pe lângă masa caldă în şcoli este necesară şi asigurarea burselor la un nivel mai ridicat, dar şi diminuarea fenomenului îngrijorător al analfabetismului funcţional, un obiectiv tangibil odată cu introducerea evaluării permanente unitare a gradului de alfabetizare funcţională (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel