Ionuț Simionca: Este o declarație de război. Cum afectează majorările IMM-urile
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (RODNAE Productions)
Sursă foto: Pexels (RODNAE Productions)
Ionuț Simionca consideră că majorarea taxelor impuse mediului de afaceri va avea un efect negativ care într-un final se va reflecta asupra actualei guvernări.

Neoliberalul Ionuț Simionca (PMP) consideră că majorarea taxelor, a impozitelor și a TVA-ului ”este o declarație de război” adresată antreprenorilor, mediului de afaceri și clasei de mijloc.

”Guvernul a declarat război antreprenorilor din România prin mărirea fiscalităţii pentru IMM-uri Partidul Mişcarea Populară se opune modificărilor la Codul fiscal pe care le pregăteşte Guvernul Ciucă (PSD – PNL – UDMR) prin care vor fi crescute anumite taxe şi impozite, va fi înjumătăţit plafonul pentru IMM-uri şi se vor elimina anumite facilităţi fiscale pentru microîntreprinderi.

Este o declaraţie de război pe care Puterea politică actuală o lansează clasei de mijloc din România. Patronii celor peste 700.000 de IMM-uri din România nu sunt oameni bogaţi, dar reprezintă fundamentul clasei mijlocii. În esenţă, PSD şi PNL transmit prin modificările făcute că vor ca, în ţara noastră, să existe doar săraci şi bogaţi. Problema este că aproape 70% din locurile de muncă disponibile sunt generate tocmai de aceste firme mici cărora statul le-a pus gând rău. Spre exemplu, celor din HoReCa, timp de doi ani de pandemie, Guvernele PNL le-au promis măsuri de corectare şi, drept răsplată că au fost cuminţi, se pregătesc să le mărească acum TVA-ul cu 4pp.

În cercurile olimpiene, formate din zei şi tiriplici, nu i-a trecut niciunui geniu prin cap măcar să-i cheme pe reprezentanţii antreprenorilor din România la o discuţie despre cum ar trebui să arate Codul fiscal. Înăsprirea poverii fiscale pentru IMM-uri nu va face altceva decât să îngroape şi mai tare capitalul românesc şi mediul antreprenorial. Situaţia este şi aşa cruntă. Ca dovezi: în primele patru luni ale anului 2022, Numărul firmelor radiate la nivel național a crescut cu peste 6% până la 23.113 conform statisticilor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC); în primele patru luni din 2022, încasările bugetare din impozitul pe profit au scăzut cu 18,8% faţă de acelaşi interval al anului 2021. Un Guvern liberal ar fi trebuit să scadă taxele şi impozitele – aşa cum a propus PMP – şi să-şi concentreze eforturile pe investiţii şi pe sprijinirea antreprenorilor români”, a scris revoltat Ionuț Simionca pe pagina sa de socializare. 

Ciucă: PNL nu va susține nicio măsură care să sufoce mediul de afaceri

PNL nu va susține nicio măsură care să sufoce mediul de afaceri, motorul vital economiei, a declarat premierul Nicolae Ciucă, liderul liberalilor, ca reacție la propunerile PSD de modificare a Codului Fiscal, transmite Mediafax.

„Vedem cu toții în această perioadă știri și tot felul de declarații despre efectele crizei economice care se desfășoară acum la nivel global. Sunt câteva precizări, ca să fie foarte clar despre ce discutăm și să înțeleagă toată lumea. Nu este sănătos și responsabil să te joci cu sistemul fiscal în perioade de instabilitate. Riscăm să avem, într-un an sau doi, probleme de două ori mai mari decât avem astăzi. Avem, în istorie, precedente de măsuri strâmbe, venite în momente prielnice unora din punct de vedere electoral, pentru care, mai târziu, au plătit tot românii. Avem aproximativ 96 de miliarde de euro alocați pentru dezvoltare și misiunea de a direcționa acești bani spre toate domeniile cheie, în mod inteligent. Altfel, ne vom trezi într-un colaps financiar de nereparat”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Nicole Ciucă mai afirmă că, în domeniul fiscal, intrarea în vigoare a unor măsuri care pot cădea ulterior testul la CCR înseamnă daune plătite din bugetul statului. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel