Data publicării:
Ionel Arsene, președintele C.J. Neamț, condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare
Ionel Arsene a fost condamnat de Tribunalul Bacău la 8 ani și 4 luni cu executare și interdicția de a ocupa funcții publice. Sentința nu este definitivă.
După 4 ani de procese, o strămutare de la Piatra Neamț la Bacău, nenumărate amânări, procesul lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț – în care au contopite trei dosare -a ajuns la o primă finalizare.
Tribunalul Bacău a pronunțat astăzi, 6 aprilie, sentința în procesul de corupție în care Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost judecat pentru trafic de influență. Pedeapsa este de 8 ani și 4 luni închisoare cu executare și, în plus, i se interzic toate drepturile referitoare la ocuparea, exercitarea și dreptul de a fi ales în funcții publice. Instanța a mai decis confiscarea a 80.000 euro și 150.000 lei, menținerea sechestrului asigurător pe mai multe bunuri.
Sentința de astăzi nu este definitivă, iar apelul poate fi depus în 10 zile de la comunicare, scrie mesageruldeneamț.
La Neamț, undă verde construirii noului spital județean. Ce spunea Ionel Arsene, președintele CJ
Plenul Consiliului Județean Neamț a votat, luna trecută, în ședință extraordinară, indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții de interes județean „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, județul Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare“.
"Am aprobat astăzi, în ședință extraordinară a Consiliului Județean, un proiect al tuturor nemțenilor: indicatorii tehnico-economici pentru construirea sediului nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare, proiect cu o valoare totală estimată de 3,146 miliarde lei, inclusiv TVA, din care construcții-montaj în sumă de 1,526 miliarde lei și o durată de execuție de 24 de luni.
Inițial, clădirea viitorului spital a fost gândită a se realiza pe amplasamentul actualei unități sanitare, dar din motive tehnice, obiective, a fost necesară relocarea. Cu sprijinul autorităților locale din Gârcina și Girov am identificat o suprafață de 16,8 hectare de teren, în vederea realizării noului spital de urgențe. Terenul a fost scos din circuitul pășunilor și introdus în intravilan, urmându-se procedurile legale de promovare a acestui obiectiv de investiții" a precizat Ionel Arsene, președintele PSD al CJ Neamț (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News