Ion Ţiriac, desemnat omul momentului de BBC. Vezi de ce
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
COMPLEXUL SPORTIV ION TIRIAC - INAUGURARE
COMPLEXUL SPORTIV ION TIRIAC - INAUGURARE

Fostul mare tenismen Ion Ţiriac a fost desemnat omul momentului de BBC. Dezbaterea a fost provocată de retragerea din activitate a tenismenului american Andy Roddick. Ion Ţiriac a fost dat drept exemplu de om care a reuşit să facă carieră şi în afara terenului. Ţiriac este lăudat pentru imperiul financiar pe care a reuşit să-l construiască după retragere.

"Agassi, Graf, Becker şi Borg au continuat să fie sub lumina reflectoarelor şi dupa retragere, dar nu precum Ion Ţiriac", scrie BBC.

"Toate realizările lor pălesc şi devin insignifiante în faţa celor ale lui Ion Ţiriac, românul care nu a câştigat niciun tureu de simplu, dar a făcut un dublu de succes cu Ilie Năstase. După retragere, Ţiriac a fost antrenor şi manager pentru jucători precum Becker, Ivanisevic şi Marat Safin. A devenit în acelaşi timp om de afaceri în Germania şi, după căderea comunismului în România, a investit în mai multe domenii.

În 2012, la Openul din Madrid, pe care îl conduce, a introdus controversata zgură albastră. Aşa cum mingea lasă o urmă pe zgură, aşa şi Ţiriac şi-a pus amprenta pe lumea afacerilor din România. În 1990 a fondat Banca Ţiriac, prima bancă privată din România post-comunistă.  S-a implicat apoi în numeroase afaceri în retail, asigurări, piaţa auto şi a reuşit să devină unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, cu o avere de peste un miliard de euro.

Cine ştie, poate Roddick îi va urma exemplul şi va deveni un mogul media miliardar", scrie BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel