Data publicării:

Ion Sandu, preşedintele Societăţii Meteorologice, mesaj pentru fermierii români: Dacă vreți să opriți acest sistem, schimbați motivul / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Administrația Națională „Apele Române” și Administrația Națională de Meteorologie a organizat un eveniment cu ocazia Zilelor Mondiale a Apei și Meteorologiei.

Administrația Națională „Apele Române” și Administrația Națională de Meteorologie au organizat, vineri, 22 martie 2024, un eveniment cu ocazia Zilelor Mondiale a Apei și Meteorologiei. Evenimentul a avut loc la sediul Administrației Naționale de Meteorologie și temele propuse în acest an, „Apă pentru pace” și „În prima linie a schimbărilor climatice”, se concentrează pe problemele legate de apă, accesul la apă, vreme și schimbările climatice. 

Ion Sandu, preşedintele Societăţii Meteorologice Române, a fost prezent la acest eveniment unde a tras un semnal de alarmă asupra dezinformării la care sunt supuși unii fermieri din țara noastră. 

„Societatea Meteorologică Națională, știm EMS (Societatea Europeană de Meteorologie), are obligația să intervină dacă în societate apar neînțelegeri în legătură cu activitățile de climă, de meteorologie.

Ce se întâmplă în România, în momentul de față, ca președinte al Societății Meteorologice, trebuie să fac următoarea precizare. Motivul pentru care discut aici și voi discuta și la întâlnirile la care mă voi duce cu acești agricultori este următorul: Toți meteorologii din România, și din lume, știu din cursurile de fizică a atmosferei că un nor care are umiditate de 60-70% și, de regulă, nu precipită, dar dacă trimiți nuclee de condensare suplimentare, poate să precipite.

Organizația Meteorologică Mondială spune în declarația privind modificarea climei următorul lucru: Noi nu sprijinim proiectele care pretind că produc nori, e o aberație, dar spune, de asemenea, că sprijină guvernele care au programe operaționale ca să producă, în zonele cu secetă, 10-15 litri pe apă suplimentară. România este o excepție.

Apar câțiva fermieri care spun așa: Dacă trimiteți nuclee de condensare suplimentară, produceți secetă. Am încercat să le spun: „Domnule, faceți de ras cercetătorii din această țară.”

La următoarea întâlnire voi spune următorul lucru: Schimbați motivul! Dacă vreți să opriți acest sistem, schimbați motivul pentru că jigniți 1000 de oameni, meteorologi care știu că trimițând nuclee de condensare în nori produc ploaie și nu secetă.

Prin urmare, este bine ca meteorologii tineri să mai citească o dată cursurile de fizică a atmosferei și să încerce să le spună, de câte ori au ocazia, să nu mai vină oameni care să jignească cunoștințele oamenilor în acest domeniu.”, a spus Ion Sandu, preşedintele Societăţii Meteorologice Român. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel