Ion Țiriac, radical. Ce vrea să facă cu turneul de la Madrid
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ion Ţiriac vrea să mute sau să vândă turneul de la Madrid. 

Miliradarul român este nemulţumit de faptul că femeile nu aduc aceleaşi venituri ca şi bărbaţii şi propune ajustarea premiilor.

Ion Țiriac a propus ca femeile să nu mai încaseze aceleași premii precum bărbații. Țiriac spune că tenisul feminin nu generează venituri la fel de ridicate, motiv pentru care premiile jucătoarelor ar trebuie să fie mai mici.

'Cred că trebuie să calculăm și să vedem câți bani aduc bărbații și câți aduc femeile din drepturile TV. Pentru că altfel va trebui să compensăm. Și nu poți compensa pentru totdeauna! Este un sport frumos, dar nu cred că femeile se pot plânge că nu se câștigă suficient', a spus Țiriac.

Țiriac este forțat de ATP să mărească salariile, însă acest lucru ar însemna o creștere și în competiția feminină. El a luat deja legătură cu WTA pentru a găsi o soluție.

'Dacă măresc și premiile femeilor, voi fi falit și nu mai știu cum să organizez un turneu de tenis. Iar eu am făcut tenis încă din anii '60. Cum să spui că sunt egali? Nu sunt egali. Da, prefer o femeie pe teren, arată mai bine, e mai frumoasă. Chiar și în fața lui Federer prefer o femeie. Dar ele nu-mi pun pe masă aceeași bani. Dacă un bărbat îmi aduce 40 de dolari din televizări, iar o femeie doar 7 dolari, nu e la fel. Sfârșit! Poate că le poți plăti pe ultimele patru, pentru semifinale și finala, la fel ca bărbații. Dar poate că restul nu sunt interesate să le plătești la fel. Plătesc premii de 11 milioane de dolari și așa nu se mai poate!', a declarat Țiriac pentru nytimes.com.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel