Urmărește emisiunea live
Ion Iliescu, după moartea lui Ivan Patzaichin: Toată lumea a rămas uimită cu ce vitalitate concura acest băiat
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Ion Iliescu, după moartea lui Ivan Patzaichin: Toată lumea a rămas uimită cu ce vitalitate concura acest băiat
Ion Iliescu, după moartea lui Ivan Patzaichin: Toată lumea a rămas uimită cu ce vitalitate concura acest băiat
Ion Iliescu a transmis un mesaj, după vestea morții lui Ivan Patzaichin.

Președintele Ion Iliescu a transmis un mesaj, după decesul lui Ivan Patzaichin:

„Am aflat cu deosebită tristețe vestea încetării din viață a lui Ivan Patzaichin, reprezentant de frunte al sportului românesc, multiplu campion național, european, mondial și olimpic, un suflet generos, un luptător sub culorile tricolorului, pentru afirmarea valorilor olimpismului. Fire generoasă, și-a dedicat viața, după retragerea din activitate, transmiterii experienței acumulate în timp către tinerele generații, pentru a asigura continuitatea unui sport care a făcut gloria României timp de decenii. Implicarea sa civică a lăsat, cu adevărat, urme. A inspirat tinerii, i-a mobilizat, i-a învățat să se implice, la rândul lor, în viața societății.

Pe Ivan Patzaichin l-am cunoscut când a fost recrutat pentru sportul de performanță după câteva concursuri în Deltă. Era un adolescent slăbuț, fragil și toată lumea a rămas uimită cu ce vitalitate concura acest băiat, care s-a urcat cu siguranță în barcă, câștigând cursa. Drumurile noastre s-au intersectat mai des în perioada în care, răspunzând de gospodărirea Apelor Române, am acceptat și conducerea Federației Române de Kaiac-Canoe. Un sport care educă și formează caractere. În acea perioadă a fost construită baza de antrenament de la Bascov, lângă Pitești. Iar rezultatele s-au cunoscut. Am admirat tenacitatea și fermitatea cu care Ivan și-a urmărit proiectele, care s-au adresat în special copiilor și tinerilor. Nu a uitat de unde a plecat, și nu i-a uitat pe cei care au contribuit la reușitele sale.

Dar, mai presus de orice, Ivan Patzaichin a fost un OM, și pentru asta a fost iubit și admirat. Moștenirea lui sportivă este consistentă, și face parte din tezaurul de valori simbolice al României.

Transmit sincerele mele condoleanțe familiei și prietenilor lui. Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a transmis Ion Iliescu.

Moartea lui Patzaichin, „o mare tragedie pentru Delta Dunării“. Țibuleac (AMDTDD): Lupta lui va fi dusă mai departe

Într-un interviu pentru DC News, Cătălin Țibuleac, preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) și guvernator al Deltei Dunării în 2019, a vorbit despre moștenirea lăsată de mare sportiv:

„Este o mare tragedie pentru România, pentru sportul românesc și pentru Delta Dunării. Ivan Patzaichin a fost un om deosebit, un om care a înțeles ce înseamnă Delta Dunării, ce înseamnă să iubim natura. Pe lângă faptul că este unul dintre cei care a sprijinit înființarea Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării și funcționarea ei, este și un bun prieten, iar pentru mine pierderea este cu atât mai mare. Pentru noi, ca asociație, dar și pentru Deltă în sine, pierderea lui Ivan Patzaichin este o mare tragedie vis-a-vis de ceea ce se va întâmpla mai departe

Este evident că ideile lui Ivan vor fi duse mai departe, acest concept al pescaturismului, al ecoturismului este ceva de care Delta Dunării are nevoie pentru a se însănătoși, pentru a o păstra și pentru a o avea în anii care urmează. Această luptă pe care Patzaichin a dus-o în acești ani va fi continuată mai departe de Asociația noastră, cât și de comunități, de locuitorii Deltei Dunării și de toți cei care sunt responsabili, iubesc Delta și cărora Ivan Patzaichin le va rămâne în memorie și în faptele lor mai departe“, a precizat, pentru DC News, Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel