Ion Cristoiu: Orban a încasat un gol de toată frumuseţea!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ion Cristoiu
Ion Cristoiu
Ion Cristoiu afirmă că anunţul lui Florin Cîţu de a candida la şefia PNL, punerea lui în scenă şi reacţia lui Ludovic Orban arată că şeful Executivului a punctat în defavoarea actualului lider liberal, iar bătălia dinaintea congresului se va duce pe marea scenă a ţării.

„Duminică, 30 mai 2021, la ora 10.10, Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia PNL. În ultima vreme, întrebat despre intenţia de a se înscrie în cursă, Florin Cîţu a scăldat-o. Se vorbea pe la colţuri despre unele şovăieli ale premierului de a se arunca în bătălie, o teză de fond fiind cea a unei împingeri în faţă a lui Florin Cîţu de către adversarii lui Ludovic Orban din PNL. E drept, cine urmărise cît de cît atent scena politică va fi remarcat de ceva vreme angajarea lui Florin Cîţu într-o campanie publicitară menită a-l defini ca un politician de tip nou. (...) Înscrierea sa în cursă era de aşteptat. Nu era de aşteptat felul spectaculos în care urma să aibă loc anunţul:

Cu puţin timp înainte de începerea Consiliului naţional, pe treptele scării care duce la uşa pe care se intră în sediul din Modrogan, înconjurat de cei 40 de susţinători, între care se aflau nume grele ale Partidului Naţional Liberal de la Raluca Turcan la Emil Boc, dar şi nume surprinzătoare, desemnînd trecerea dintr-o barcă într-alta, cum ar fi cel al al lui Virgil Popescu.

S-o recunoaştem.

Lansarea lui Florin Cîţu a fost o lovitură mediatică.

Brusc, interesul pentru Consiliu a crescut urieşeşte.

La Consiliu, Florin Cîţu a ţinut un nou discurs despre înscrierea în cursa pentru şefia PNL.

Am avut de-a face astfel cu o dublă lansare.

Mult mai important, Florin Cîţu şi-a proclamat şi Programul:

PNL are nevoie de un suflu nou, are nevoie de o conducere care să vină cu elemente de noutate...

Montajul literar-artistic, dar mai ales definirea candidatului ca reprezentant al suflului nou, spun clar că Florin Cîţu s-a angajat cu toate forţele în campania pentru şefia PNL şi că nu e un candidat înscris în cursă pentru ca Ludovic Orban să nu concureze singur.

Mişcarea lui Florin Cîţu l-a lăsat pe Ludovic Orban în ofsaid.

Preşedintele PNL s-a văzut obligat să reacţioneze la provocarea adversarului său:

El şi-a anunţat candidatura la Consiliul Naţional.

Fără susţinători în jur, dar mai ales fără program.

Pe deasupra el a încercat să minimalizeze evenimentul produs de Florin Cîţu.

Impresia de ins în cârje a fost adîncită şi de întrebările presei, toate avînd ca temă teza că el va pierde şefia PNL. Fără a sesiza că în astfel de împrejurări presa te pîndeşte pentru a te surprinde lovit, el s-a lăsat fotografiat şi filmat singur.

E drept, după Consiliu, cîţiva din susţinătorii săi s-au exprimat pe Facebook.

Prea tîrziu însă!

Ludovic Orban a încasat un gol de toată frumuseţea!

Florin Cîţu s-a definit ca un reprezentant al noului, al viului, al suflului tineresc.

Prin reacţia sa, Ludovic Orban s-a definit, fără să-şi dea seama, ca un reprezentant al vechiului, al obositului, al lipsitului de suflu şi iniţiativă.

Ei şi – vor spune adepţii lui Ludovic Orban – ce importanţă are pentru bătălia din PNL bătălia mediatică?

După părerea mea, în condiţiile transformării unor alegeri într-un partid în alegeri de spectaculosul prezidenţialelor, bătălia se va duce în principal pe marea scenă a ţării şi nu pe scena mică a unui partid.

Ludovic Orban – sînt sigur – pariază pe înţelegerile făcute sau pe cale de a le face cu fialele PNL din ţară.

Numai că orice înţelegere va pica dacă pe la începutul lui septembrie, ca urmare a unei crîncene campanii mediatice, Ludovic Orban va fi la pământ”, a scris Ion Cristoiu pe cristoiublog.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel