Iohannis: Voi fi președintele tuturor românilor / Cîțu: Voi fi preşedintele tuturor liberalilor
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Klaus Iohannis și Florin Câțu, la Constanța / Foto: Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis și Florin Câțu, la Constanța / Foto: Administrația Prezidențială
Florin Cîțu este noul președinte al PNL. Acesta a așteptat rezultatul final al alegerilor interne pe scenă și a spus că nu este surprins de alegerea liberalilor.

Partidul Naţional Liberal este, de astăzi, un partid unit, a declarat, sâmbătă, premierul Florin Cîţu, după ce a câştigat funcţia de preşedinte al PNL

„Acest vot mă onorează şi mă responsabilizează. În acelaşi timp, trebuie să fiu sincer şi să vă spun că alegerea dumneavoastră nu mă surprinde pentru că am spus din primul moment că echipa câştigătoare este singura soluţie pentru PNL. Vă promit că voi fi preşedintele tuturor liberalilor, indiferent pe cine aţi votat astăzi. De astăzi, suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic: PSD. Să ştiţi că aceasta nu a fost doar o campanie, a fost o mişcare, este o mişcare care începe cu PNL, o mişcare care va schimba România în bine. Mulţumesc tuturor şi împreună construim România liberală”, a spus Florin Cîţu. 

Iohannis: Voi fi președintele tuturor românilor

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a spus, în discursul de învestitură, că va fi preşedintele tuturor românilor şi că este onorat de încrederea pe care românii i-au acordat-o.

„Stau aici în faţa dumneavoastră conştient de miza acestui moment pentru viitorul României. Sunt onorat de încrederea pe care cetăţenii români mi-au acordat-o. Voi fi preşedintele tuturor românilor", declarase Klaus Iohannis în faţa plenului Parlamentului, după depunerea jurământului de învestitură.

Reacția PSD după Congresul PNL. Ce va face Orban

 „Cîțu, te așteptăm la moțiune” - este reacția social-democraților după alegerea lui Florin Cîțu ca președinte al PNL.

Amintim că Ludovic Orban a anunțat, după ce a pierdut lupta pentru președinția PNL, că luni își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. De asemenea, a spus că între el și președintele României, Klaus Iohannis, nu mai există de azi niciun parteneriat. „Vreau să vă mai spun un lucru - din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu va mai fi niciun parteneriat”, a subliniat Ludovic Orban.

Florin Cîțu a obținut 60,2% din voturi, iar Ludovic Orban a fost votat de 39,7% dintre delegați. 72 de voturi au fost anulate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel