Iohannis, refuz pentru Dăncilă. Avocatul Lucian Bolcaș: E total neconstituțional
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Lucian Bolcaș
Lucian Bolcaș
Avocatul Lucian Bolcaș a explicat, pentru DC News, refuzurile repetate ale președintelui Klaus Iohannis privind numirea miniștrilor propuși de premierul Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a hotărât amânarea votului de încredere din Parlament după data de 18 septembrie, deoarece așteaptă decizia CCR cu referire la conflictul juridic pe care l-a sesizat privind refuzurile repetate ale președintelui Iohannis de a numi propunerile sale de miniștri.

„Este o problemă care trebuie rezolvată o dată pentru totdeauna, pentru buna funcționare a instituțiilor statului. Refuzul președintelui de a numi un ministru propus de către premier este total neconstituțional, chiar dacă s-a adus acel motiv că el poate refuza o singură dată și numai pentru motive de nelegalitate. Altfel, ar însemna să se amestece în ciorba Guvernului, pur și simplu, să spună cine este bun și cine nu este bun pentru Guvern”, a spus Lucian Bolcaș pentru DCNews.

„Pe parcursul ciudatei noastre vieți constituționale din ultima periodă, s-a întâmplat ca refuzurile președintelui să se fi întâmplat de mult prea multe ori. PSD nu a sancționat acest fapt. Adică trebuia sancționat de mai multe ori pentru ca să nu i se permită președintelui să apară în postura de jupân, care angajează pe moșia lui pe cine vrea și pe cine nu vrea”, a declarat avocatul Lucian Bolcaș pentru DC News.

Amintim faptul că CCR a stabilit ca pe 18 septembrie, ora 10.00, părțile implicate în conflictul juridic între Guvern și Administrația Prezidențială să susțină punctele de vedere. Conflictul a fost sesizat de premierul Viorica Dăncilă după ce Klaus Iohannis a refuzat numirea miniștrilor interimari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel