Iohannis, refuz miniștri. Lia Olguța Vasilescu: Decizia e la premierul României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Olguța Vasilescu
Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu, purtător de cuvânt al PSD, a spus că premierul decide după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că respinge toate cele trei propuneri de miniștri, argumentând că n-au ținută și pregătire. 

”Nu e niciun fel de surpriză pentru noi, a mai schimbat puțin textele. Am înțeles că cei trei propuși nu au ținută, nu știu ce înseamnă, probabil că doamna nu are rochiță roz, domnii nu au cravată galbenă. Președintele spune că nu au pregătire, nu știu cine ar trebui să stabilească asta, dacă un profesor de fizică stabilește cine are sau nu pregătire să fie ministru.” a spus Lia Olguța Vasilescu, la Antena 3.

Purtătorul de cuvânt al PSD a subliniat că intrăm în campanie electorală și Rovana Plumb, locul întâi pe lista pentru alegerile europarlamentare, trebuie să meargă în teritoriu, dar, în același timp, ministerul trebuie să fie condus de cineva. Lia Olguța Vasilescu subliniază că e normal ca atunci când candidezi pe o funcție să-ți dai demisia din funcția pe care ai fost numit/ă.

Premierul decide

”Decizia e la premierul României, o așteptăm și noi și stabilim ce avem de făcut mai departe. Avem majoritate în Parlamentul României, nu vedem niciun fel de problemă pentru a face restructurarea, dar decizia e la premier.”

În ceea ce privește restructurarea, Klaus Iohannis afirma: ”Dacă înainte ca eu să semnez vreun decret, Parlamentul va încerca o restructurare, vom vedea dacă vor reuși și o voi trata ca pe o acțiune de a ocoli președintele. Nu iau act de demisiile depuse până când nu știu ce persoane vor prelua portofoliile.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel