Iohannis, refuz miniștri. Chirieac lansează o ipoteză cheie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă
Analistul politic Bogdan Chirieac a lansat o ipoteză, în ceea ce privește refuzul președintelui Klaus Iohannis de a-i revoca din funcția de miniștri pe Paul Stănescu și Lucian Șova, fiind de părere că " președintele va trage de timp, până vom prelua Preşedinţia UE".

Întrebat cât va mai trage de timp Klaus Iohannis în ceea ce privește revocarea lui Paul Stănescu și Lucian Șova, Bogdan Chirieac a răspuns că acest lucru se va întâmpla "până vom prelua Preşedinţia UE, pentru că altfel vine 1 ianuarie şi nu vom avea miniştri la Dezvoltare şi Transporturi. Multă vreme nu mai poate să tragă, doar luna asta. În rest, trebuie precizată fiecare virgulă din Constituţie, dar să ştiţi că, după orice text pe care îl citeşti cu rea-voinţă, cum face preşedintele Iohannis acum, găseşti mereu câte ceva de făcut. Este evident că, dacă premierul cere revocarea unui ministru, trebuie să faci lucrul acesta. Rămân în Guvern împotriva voinței primului ministru, șefului echipei? Este absurd!".

Cât despre cei doi miniştri demisionari - Paul Stănescu și Lucian Șova - care sunt încă în funcţie, analistul a mai spus: "Demisia este un act unilateral, dar există un interimat. Domnul Șova şi domnul Paul Stănescu semnează documente, în acest moment? Dacă semnează, se vor duce în instanţă, să afle dacă semnătura este valabilă sau nu. Până când premierul ia formal act de demisie, ministrul respectiv rămâne în funcţie. Dar, din nou, întindem şi Constituţia şi legea şi instanţa care nu străluceşte".

Bogdan Chirieac este de părere că "nu există nicio miză, este tipul de gherilă politică, care nu îl poate ajuta în niciun fel pe preşedintele Iohannis. Este ca şi cum aş înţepa roata autobuzului 331, să nu ajungă lumea la timp la serviciu sau acasă. Vine celălalt autobuz, peste zece minute. Fix asta face preşedintele Klaus Iohannis. 1 ianuarie trebuie să ne prindă cu un Guvern complet".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel