Iohannis, reacție după revolta fermierilor: Comisia Europeană trebuia să vadă că am făcut sacrificii imense
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Preşedintele Klaus Iohannis a spus, la Bruxelles, că România a făcut sacrificii imense pentru a înlesni exporturile de cereale din Ucraina spre piețele lumii și că nu înțelege abordarea Comisiei Europene, cu privire la sumele primite, compensație.

'Situația se prezintă la modul următor: Ministerul Agriculturii livrează date Comisiei Europene, care face o formulă de calcul, fără să negocieze cu nimeni, și trimite ajutoare. Este posibil ca datele furnizate de Minister să nu fi fost gândite profund, dar nu le-am văzut și nu pot să le comentez.  Pe de altă parte, este foarte ciudat ca în Comisia Europeană, pe aceste spețe să nu se negocieze nimic și să se calculeze după formule. Aceste lucruri nu se pot rezolva, după părerea mea, contabilicește. Sunt chestiuni complicate.', a declarat Klaus Iohannis.

'Trebuie să ținem cont, cel puțin trebuia să țină cont Comisia Europeană de faptul că noi am făcut sacrificii imense în a înlesni exportul de cereale din Ucraina spre piețele lumii. Nu au făcut-o. Nu știu de ce, dar vom afla. Este regretabil că astfel de abordări ultra-birocratice pun sub semnul întrebării buna credință a Comisiei.', a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de primăvară şi la Summitul Euro în format extins, care au loc la Bruxelles. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel