Iohannis, prima reacție după revocarea lui Nazare: Premierul are TOT DREPTUL
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Klaus Iohannis, captură video/ Reacție după revocarea lui Nazare
Klaus Iohannis, captură video/ Reacție după revocarea lui Nazare
Președintele Klaus Iohannis a reacționat la revocarea lui Alexandru Nazare de la conducerea Ministerului Finanțelor. 

”Este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă. Guvernul are tot sprijinul partidului și coaliției din care a rezultat. Dacă premierul a considerat că e necesară schimbarea unui ministru, înseamnă că a făcut o evaluare și știe ce face. Premierul este cel care știe cum funcționează Guvernul și, până la urmă, premierul este responsabil pentru buna funcționare a Guvernului. Are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine” a spus președintele Klaus Iohannis, vineri dimineață. 

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de revocare al lui Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor. Revocarea a fost trimisă joi dimineață de premierul Florin Cîțu, după cum a anunțat. Anterior, premierul i-a cerut demisia lui Alexandru Nazare din funcție, dar fostul ministru a refuzat această variantă, considerând că nu sunt motive pentru a face un pas în spate. 

Orban crede că premierul s-a răzbunat pe Nazare, pentru că nu a apărut în poză

Președintele PNL, Ludovic Orban, vede gestul lui Florin Cîțu drept o răzbunare. "Sper că nu e nicio legătură între revocarea dlui Nazare şi rectificarea bugetară. Vreau să cred, de asemenea, deşi mi-e foarte greu, că nu există nicio legătură între faptul că Alexandru Nazare nu a apărut în poză şi faptul că a fost demis", a declarat Orban, joi.  Întrebat dacă se gândeşte că poate fi vorba de un act de răzbunare din partea lui Florin Cîţu, Ludovic Orban a replicat scurt: "Aş vrea să cred că nu e aşa, deşi mi-e greu". 

Mai mult, din PNL nu s-a exclus varianta unei discuții despre revocarea din funcție a premierului Florin Cîțu, care, din câte vedem astăzi, se bucură de susținerea președintelui Klaus Iohannis. Vezi aici mai mult: Porumbel: Îi retrageți sprijinul premierului? Guran: Asta se va discuta în forurile statutare

Pe de altă parte, din USR PLUS, din spusele lui Emanuel Ungureanu, d-abia se așteaptă un asemenea gest al PNL-ului: RETRAGERE sprijin Cîțu. Ungureanu, USR: Abia așteptăm! I s-a umflat capul la Putere, e dispus să dea foc țării!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel