Iohannis, mesaj despre Republica Moldova după declarația controversată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Republica Moldova
Republica Moldova
Președintele Klaus Iohannis a transmis un nou mesaj către cetățenii Republicii Moldova după declarația controversată potrivit căreia românii și moldovenii ar fi două ''popoare diferite''.

”Republica Moldova e o preocupare constantă pentru mine. Mie îmi pasă. Noi ajutăm Moldova, dar lucrurile nu ajung acolo unde trebuie. Au fost comunități care au fost foarte bine sprijinite, s-au renovat școli, grădinițe. Noi sprijinim parcursul european al Republicii Moldova. Cea mai bună cale de a o sprijini este calea instituțională. Trebuie colaborare la nivel de localitate, de comune și orașe înfrățite, trebuie și colaborare guvernamentală. Eu am semnale că lucrurile s-au îmbunătățit și mă voi implica personal să avem o îmbunătățire pe această linie. Suntem parteneri și prieteni foarte apropiați”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, a spus că moldovenii sunt un popor diferit de poporul român. După gafa făcută, Iohannis a încercat să nege ceea ce a spus, explicând că a zis "națiune", nu "popor", însă există înregistrări video care arată clar ce a spus președintele.

Vezi și: Iohannis, declarație controversată. Condurățeanu: E greu să mai ai somn pe pernă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel