Iohannis, la Formatul Grupului BEI: Am apreciat sprijinul Luxemburgului în ceea ce privește aderarea României la Schengen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Iohannis, la Formatul Grupului BEI - Am apreciat sprijinul Luxemburgului în ceea ce privește aderarea României la Schengen
Iohannis, la Formatul Grupului BEI - Am apreciat sprijinul Luxemburgului în ceea ce privește aderarea României la Schengen
Preşedintele Klaus Iohannis se află în Luxemburg, unde a avut o întrevedere cu prim-ministrul Xavier Bettel. Șeful statului participă, în calitate de vorbitor principal, la ediţia inaugurală a Forumului Grupului Băncii Europene de Investiţii.

România a apreciat "sprijinul clar şi vocal" al Luxemburgului în ceea ce priveşte aderarea la Schengen, a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă comună cu prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel.

În ceea ce priveşte sprijinul aliat oferit de Luxemburg, şeful statului român a spus că "împreună suntem mai puternici". 

România este pentru Luxemburg un "aliat fiabil", a declarat, luni, prim-ministrul Marelui Ducat, Xavier Bettel, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele Klaus Iohannis.

El a afirmat că, în curând, 25 de militari luxemburghezi se vor alătura Grupului de Luptă NATO de la Cincu.  "E nevoie să ne întărim apărarea la nivelul NATO", a spus Bettel.

Înaltul oficial a reafirmat susţinerea privind aderarea la României la spaţiul Schengen, care este, "din păcate, pusă sub semnul întrebării de alţii".

"România este un candidat care este gata să adere la Schengen", a adăugat Xavier Bettel. Preşedintele Klaus Iohannis se află luni la Luxemburg. El urmează să participe, în calitate de vorbitor principal, la ediţia inaugurală a Forumului Grupului Băncii Europene de Investiţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel