Iohannis: Guvernul PNL-PDL, după alegeri. Fără tandem președinte-premier în campanie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele PNL Klaus Iohannis a declarat, luni, că propunerea de Guvern PNL-PDL va fi negociată după alegerile prezidențiale. El a precizat că nu va exista un tandem președinte-premier  în campania electorală.

"Este imposibil să negociezi acum în paralel și prezidențiabilul și Guvernul din umbră și ce va fi după alegerile prezidențiale. În ceea ce privește Guvernul, aceste chestiuni nu se află într-un fișet la mine în birou, aceste chestiuni rezultă din negocieri politice ample, complexe, serioase, care se vor purta după prezidențiale. Nu putem să purtăm acum o negociere PNL — PDL pe prim-ministru, miniștri, secretari de stat, fiindcă mai întâi trebuie să vedem dacă avem președinte cu care împreună schimbăm lucrurile în România sau nu avem președinte", a declarat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Vezi și: ALEGERILE PREZIDENŢIALE 2014. Victor Ponta şi Klaus Iohannis, în intenţia de vot. SONDAJ INSCOP

Preşedintele PNL a respins ideea ca în campania pentru alegerile prezidenţiale să facă un tandem cu o propunere de prim-ministru.

Liderul liberal a justificat absența lui Crin Antonescu din delegația de negociere cu PDL spunând că acesta s-a retras din toate funcțiile din partid.

"Parcă îmi amintesc că s-a retras de peste tot. Așa îmi amintesc eu. Nu pot să spun că este o certitudine, parcă s-a răzgândit. Nu mi s-a părut că președintele care tocmai s-a retras de la conducerea partidului trebuie să fie în comisia politică de negociere cu PDL. Dar tot prieteni suntem și cu mici înțepături, împunsături. Nu este nicio problemă", a continuat Klaus Iohannis.

Citește și: Crin Antonescu: Suspendarea lui Traian Băsescu nu a fost inițiată de mine

El a arătat că ia în calcul varianta demisiei în cazul în care va pierde alegerile prezidențiale.

"Este sigur o variantă de lucru, să demisionez dacă voi pierde prezidențialele. Nu spun că voi demisiona, dar e o variantă de lucru și trebuie să o luăm în calcul", a conchis primarul Sibiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel