Iohannis - Guvern, blocaj. Mincă - Gheorghe, replici: PSD-ALDE inflamează societatea
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Un schimb de replici a avut loc, în direct, la Antena 3, între Liliana Mincă (ALDE) și Daniel Gheorghe (PNL), în contextul blocajului din România.

Liliana Mincă, lider ALDE Botoșani, a subliniat, la Antena 3, explicând gravitatea blocajului între Palate, că România nu are cei doi miniștri de la Transporturi și de la Dezvoltare, mai ales în contextul preluării președinției rotative a Consiliului UE. 

„Guvernul să fie mai responsabil”


Deputatul PNL Daniel Gheorghe nu vede vreo problemă în această situație: ”Nu este niciun fel de problemă, lucrurile se vor așeza, veți vedea. Pur și simplu nu trebuie să intrăm în această panică. De asemenea, și Guvernul trebuie să fie mai responsabil în relația cu președinții și să nu mai lanseze tot felul de atacuri”. 

Situație fără precedent

”Adică Guvernul să fie indiferent? Nu, responsabilitatea este a Guvernului, a coaliției de Guvernare. Atragem atenția că suntem într-o situație cum nu s-a mai întâmplat în alte țări ale UE, țări care au preluat președinția Consiliului UE. Nu s-a întâmplat așa ceva, doar în România, pentru că președintele este într-o campanie pentru cel de-al doilea mandat. Românii s-au săturat de scandal, de blocaje. Nu vedeți ce se întâmplă? Când puterea vine cu niște legi și văd dau exemplul pachetului legislativ - cele trei legi împotriva cămătăriei - a deputatului ALDE, Cătălin Zamfir. Ce credeți că au făcut cei din Opoziție după ce Senatul și Camera Deputaților au aprobat pachetul legislativ, ce credeți că a făcut PNL-ul în frunte cu liderul lor? Au contestat la CCR cele trei legi! Vi se pare normal în condițiile în care în România mor oameni?” a subliniat Liliana Mincă.

PSD - ALDE inflamează societatea 

Liberalul Daniel Gheorghe consideră că ”coaliția de guvernare vine și amenință cu tot felul de lucruri și inflamează societatea”. El susține ideea unui dialog între Președinție și Guvern: ”Răspunderea dialogului nu este doar a președintelui, ci și a Guvernului și coaliției de la Guvernare”. 

”Și a Opoziției!” a adăugat Liliana Mincă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel