Iohannis, decorație Iulius Filip, ”în batjocură”. Se cere anularea ordinului
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Politicianul Aurelian Pavelescu îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că și-a bătut joc de disidentul anticomunist Iulius Filip, prin decorația conferită. 

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Crucea Națională „Serviciul Credincios" clasa a III-a domnului Iulius Filip, disident anticomunist şi fost deţinut politic, în semn de apreciere deosebită pentru determinarea și curajul cu care a luptat împotriva abuzurilor regimului comunist și în semn de respect pentru suferințele îndurate în închisorile comuniste, apărând valorile democratice", a transmis Administrația Prezidențială.

Duminică seară, la Antena 3, Aurelian Pavelescu, liderul PNȚCD, a afirmat că ”decorarea s-a făcut în batjocură, cu cea mai slabă decorație.” Politicianul a precizat că ordinul conferit disidentului Iulius Filip se acordă plutonierilor și civililor, pentru acte civice. 

”Cu o ură nestăpânită, și-a bătut joc de Iulius Filip” a spus Pavelescu, adăugând că în 2000, Augustin Lazăr a primit aceeași decorație, dar într-un grad superior. 

Aurelian Pavelescu a mai precizat că a făcut o solicitare către președintele Klaus Iohannis ca să ”anuleze acest ordin și să-l decoreze pe Iulius Filip cu Steaua României.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel