Iohannis, candidatură. Mungiu-Pippidi îl face praf după marele anunț
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Alina Mungiu-Pippidi îl face praf pe Klaus Iohannis după ce președintele României și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2019 pentru un al doilea mandat. 

Gata cu suspansul! Cei care se temeau că Iohannis nu candidează pentru al doilea mandat s-au liniştit sîmbătă dimineaţa, cînd preşedintele, în loc să răspundă la întrebarea arzătoare a tuturor, ce face cu Kovesi, ne-a informat de chestiunea arzătoare care îl preocupa pe el, că mai candidează o dată, deşi alegerile sunt la sfîrşitul lui 2019.

Pe Facebook a fost ceva mai clar, și anume a spus că va candida cu mesajul anticorupției, asta după ce a venit în primul mandat cu mesajul că la sfîrșitul mandatului său nu se va mai vorbi despre corupție și a fost hăituit de-a dreptul în timpul candidaturii sale de un proces de incompatibilitate declanșat de ANI la sugestia SRI – primarul Iohannis, ca multe sute de primari, încălcase regula de a nu face parte din consiliul unei societăți de apă și canalizare. Apărarea lui a fost că societatea nu era doar a orașului, ci regională, pe scurt, un chițibuș pe formă cu care a cîștigat, desigur, după ce și-a început mandatul.

(...) 

Uite ce i-a venit. Cu contracandidații lui ocupați toți cu justiția și cu un sprijin extern unanim în vederea președinției europene, Iohannis a băgat de seamă că există un moment politic excepțional care îi poate asigura realegerea, pe care riscă să o piardă chiar fără adversari din cauza lipsei de mobilizare a celor 1.650.000 de susținători cam dezumflați, ca și a celorlalte trei milioane de-a dreptul dezamăgite.

Acesta e suspendarea sa de către PSD, excepțională lansare pe gratis a campaniei sale electorale! Și atunci, oricîte sprîncene mirate s-or ridica prin jur, s-a grăbit omul să ne anunțe că avem ce face, alegîndu-i iarăși pe el și crema pesediștilor paraleli la Palatul Cotroceni., a scris Alina Mungiu Pippidi într-un editorial pe romaniacurata.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel